Dokazi: Zašto Čakir tako često sudi Realu?!

Fotografije, snimci, Marselovo priznanje, pacovi i lopovi! A na sve to gospodske izjave Jupa Hajnkesa i Tomasa Milera.

Fudbal 02.05.2018 | 19:15
Dokazi: Zašto Čakir tako često sudi Realu?!
Ako je ono protiv Juventusa bio penal za Real - a jeste, štagod ko pričao - onda je i ovo od sinoć morao da bude jedanaesterac za Bajern. Toliko očigledan da ni u Madridu ne poruči kako ih je turski sudijaDžunejt Čakir pogurao ka plasmanu u finale Lige šampiona.

Levi bek aktuelnog evropskog prvaka, Marselo je priznao da je posle centaršuta Džošue Kimiha u završnici prvog poluvremenam, pri rezultatu 1:1, skrivio jedanaesterac.

„Lopta me je pogodila u ruku. Ako bih rekao da nije, ispao bih lažov. Nema šta, Bio je penal“, rekao je levi bek Kraljevskog kluba.

Najčudnije od svega je da situaciju nisu videli ni glavni arbitar Čakir, ni njegovi saradnici, iako su bili odlično pozicionirani. Obojica su stajala u liniji. Pod uglom od 90 stepeni morali su da vide šta se desilo. Pošto nisu, izazvali su bes u Minhenu.

„Pacovi“, glasila je poruka Artura Vidala, koji iz dna duše mrzi Real, pa je posle meča u kome nije igrao zbog povrede tu reč napisao preko fotografije fudbalera madridskog tima kako slave odlazak u Kijev.

Ista reč, u južnoameričkom žargonu, može da znači i „lopovi“, pa je jasno da se Čileanac teško miri za drugom uzastopnom eliminacijom Bajerna iz Lige šampiona, tim pre što je pre godinu dana upravo on isključen na stadionu „Santjago Bernabeu“.

I Džerom Boateng, koji se povredio tokom prvog susreta, nije krio razočaranje.

„Ovo nije penal? Ma, dajte...“, napisao je nemački reprezentativac na Tviteru, poniduvši kao dokaz fotografiju na kojoj se jasno vidi da Marselo igra rukom.

Najuticajniji nemački dnevnik Bild pita se zbog čega se u Ligi šampiona ne koristi VAR, od ove sezone uveden u Bundesligu, jer bi u tom slučaju Bajern sigurno dobio jedanaesterac. Možda i dva (misli se na start Serhija Ramosa nad Robertom Levandovskim u prvom delu). Istovremeno, tek sad na značaju dobija izjava Karla Hajnca Rumenigea, neposredno uoči početka revanša, kad su ga novinari pitali kakvom se suđenju nada.

„Čudno je koliko se često ukrštaju putevi Real i sudiji Džunejtu Čakiru. Turčin je napravio izuzetnu karijeru, ali je od 38 utakmica koje je svirao u Ligi
šampiona čak 11 puta delio pravdu Madriđanima“,izrazio je generalni direktor bavarskog giganta sumnju da je turski sudija specijalac UEFA i da je naklonjen Špancima.



Za razliku od ovih zapaljivih izjava, šef stručnog štaba Jup Hajnkes je smireniji i ne dozvoljava da padne pod uticaj intriga.

„Posle odgledanog snimka mogu da kažem da je penal postojao, ali neću da kukam zbog toga. Dozvoli smo Realu previše prilika da bismo mogli da se 'vadimo' na sudije. Sve što mogu da kažem jeste da Mariđani mogu da zahvale Kejloru Navasu što ih je odveo u finale“, primetio je iskusni stručnjak da su njegovi napadači zakazali u realizaciji.

A kako bi trebalo da se ponaša veliki klub poput Bajerna, da ne kuka, makar bio i pokraden, najbolje je pokazao ko drugi do - kapiten.

„Igrali smo daleko bolje nego u prvom meču. Sudija je odradio dobar posao. Nismo izgubili zbog njegovih odluka. Naprotiv, Kejlor Navas je bio sjajajn, spasao je Real nekoliko puta“, uverava TomasMiler.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar