Роберте, гдје су голови у великим утакмицама?

Сјајни пољски нападач подбацио у полуфиналу Лиге шампиона против мадридског Реала.

Фудбал 02.05.2018 | 19:45
Роберте, гдје су голови у великим утакмицама?
Бајерн је испао, иако је дао све од себе. Да је још само једном погодио мрежу Реал Мадрида састав Јупа Хајнкеса би био у финалу, овако тамо иде спретнији и срећнији мадридски клуб, који је вечерас преживео налете упорних Немаца и обезбедио своје 16. финале Лиге шампиона.

Кривца у гостујућим редовима није тешко пронаћи. Сви већ увелико упиру прстом у једног човека. Оног од гојег се очекивало више у ове две утакмице. Оног који се готово није видео у полуфиналу. У питању је најбољи стрелац минхенског клуба - Роберт Левандовски.

Сјајни пољски нападач је овог пролећа је успео оно што никада није у својој досадашњој каријери, а то је да не постигне гол у пет везаних мечева Лиге шампиона. Да је тај пост трајао само један меч краће, нико о његовој слабој форми више не би причао. Овако, према њему вечерас лети дрвље и камење.

О његовом одласку у Реал Мадрид прича се већ већ неколико година уназад, а како и не би када им је 2013. године у полуфинала Лиге шампиона као играч Борусије Дортмунд “спаковао” четири комада на Весфалену. Од тада до данас постигао је преко 150 голова у каријери, али је озбиљно подбацивао у мечевима као што је овај данашњи. У прилог последњој реченици иде и податак да је од доласка у Бајерн пред почетак сезоне 2014/2015. па до данас постигао свега 10 голова на укупно 21 утакмици у нокаут фази Лиге шампиона, што је премало за голгетера таквог калибра.

Многи ће рећи да је за велики пад форме заслужно и то што је Јуп Хајнкес превише одмарао свог најбољег голгетера, због чега је изгубио континуитет и испао из ритма. Од последњих 10 мечева у Бундеслиги само је три пута одиграо свих 90 минута, три пута је преседео на клупи за резервне играче, а у четири наврата ушао у завршници меча. Хајнкес је желео да га одмори, али је можда мало претерао.

У сваком случају, Бајерн у претходних шест дана није добио оно што је очекивао да ће добити од свог најбољег нападача. Левандовски овога није успео да се избори са одговорношћу које је са собом носио изостанак бројних важних играча екипе, па је заказао, и дефинитивно био један од главних криваца за елиминацију минхенског великана.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар