Roberte, gdje su golovi u velikim utakmicama?

Sjajni poljski napadač podbacio u polufinalu Lige šampiona protiv madridskog Reala.

Fudbal 02.05.2018 | 19:45
Roberte, gdje su golovi u velikim utakmicama?
Bajern je ispao, iako je dao sve od sebe. Da je još samo jednom pogodio mrežu Real Madrida sastav Jupa Hajnkesa bi bio u finalu, ovako tamo ide spretniji i srećniji madridski klub, koji je večeras preživeo nalete upornih Nemaca i obezbedio svoje 16. finale Lige šampiona.

Krivca u gostujućim redovima nije teško pronaći. Svi već uveliko upiru prstom u jednog čoveka. Onog od gojeg se očekivalo više u ove dve utakmice. Onog koji se gotovo nije video u polufinalu. U pitanju je najbolji strelac minhenskog kluba - Robert Levandovski.

Sjajni poljski napadač je ovog proleća je uspeo ono što nikada nije u svojoj dosadašnjoj karijeri, a to je da ne postigne gol u pet vezanih mečeva Lige šampiona. Da je taj post trajao samo jedan meč kraće, niko o njegovoj slaboj formi više ne bi pričao. Ovako, prema njemu večeras leti drvlje i kamenje.

O njegovom odlasku u Real Madrid priča se već već nekoliko godina unazad, a kako i ne bi kada im je 2013. godine u polufinala Lige šampiona kao igrač Borusije Dortmund “spakovao” četiri komada na Vesfalenu. Od tada do danas postigao je preko 150 golova u karijeri, ali je ozbiljno podbacivao u mečevima kao što je ovaj današnji. U prilog poslednjoj rečenici ide i podatak da je od dolaska u Bajern pred početak sezone 2014/2015. pa do danas postigao svega 10 golova na ukupno 21 utakmici u nokaut fazi Lige šampiona, što je premalo za golgetera takvog kalibra.

Mnogi će reći da je za veliki pad forme zaslužno i to što je Jup Hajnkes previše odmarao svog najboljeg golgetera, zbog čega je izgubio kontinuitet i ispao iz ritma. Od poslednjih 10 mečeva u Bundesligi samo je tri puta odigrao svih 90 minuta, tri puta je presedeo na klupi za rezervne igrače, a u četiri navrata ušao u završnici meča. Hajnkes je želeo da ga odmori, ali je možda malo preterao.

U svakom slučaju, Bajern u prethodnih šest dana nije dobio ono što je očekivao da će dobiti od svog najboljeg napadača. Levandovski ovoga nije uspeo da se izbori sa odgovornošću koje je sa sobom nosio izostanak brojnih važnih igrača ekipe, pa je zakazao, i definitivno bio jedan od glavnih krivaca za eliminaciju minhenskog velikana.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar