ФС Италије потврдио: Преговарамо са Манчинијем!

Фудбалски савез Италије (ФИГЦ) саопштио је да преговара са Робертом Манчинијем око посла селектора, али да још ништа није одлучено.

Фудбал 02.05.2018 | 09:45
ФС Италије потврдио: Преговарамо са Манчинијем!
Члан комисије ФИГЦ Роберто Фабрицини рекао је агенцији АНСА, после састанка у уторак, да би Манчини "напустио посао у Зениту из Санкт Петербурга и постао селектор Италије".

Он је навео да још ништа није одлучено, али да су се две стране договориле да се поново састану 13. маја, када се заврши првенство Русије, како би "разговарали о бројкама и детаљима".

Селектор младе репрезентације Италије Лудји ди Бјађо предводио је А тим на претходне две пријатељске утакмице у марту, против Аргентине и Енглеске.

Италија је без селектора од новембра, када је Дјанпјеро Вентура добио отказ пошто није успео да одведе екипу на Светско првенство у Русији овог лета. То је први пут за 60 година да Италија неће играти на Мундијалу.

Бивши италијански репрезентативац Манчини предводио је током каријере Фиорентину, Лацио, Интер, Манчестер сити и Галатасарај. Италијански медији пренели су да би Марио Балотели могао да се врати у репрезентацију, ако Манчини прихвати посао.

Балотели није играо за Италију од Светског првенства у Бразилу 2014. године, а играо је код Манчинија у Интеру и Манчестер ситију. Фудбалски савез Италије почео је преговоре са Манчинијем након што је Карло Анчелоти одбио посао.

Медији спекулишу да је други кандидат за селектора тренер Нанта Клаудио Ранијери. Италијански савез саопштио је да ће поставити новог селектора до 20. маја.

Фудбалска репрезентација Италије одиграће пријатељске утакмице против Саудијске Арабије 28. маја, 1. јуна против Француске и три дана касније против Холандије.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар