FS Italije potvrdio: Pregovaramo sa Mančinijem!

Fudbalski savez Italije (FIGC) saopštio je da pregovara sa Robertom Mančinijem oko posla selektora, ali da još ništa nije odlučeno.

Fudbal 02.05.2018 | 09:45
FS Italije potvrdio: Pregovaramo sa Mančinijem!
Član komisije FIGC Roberto Fabricini rekao je agenciji ANSA, posle sastanka u utorak, da bi Mančini "napustio posao u Zenitu iz Sankt Peterburga i postao selektor Italije".

On je naveo da još ništa nije odlučeno, ali da su se dve strane dogovorile da se ponovo sastanu 13. maja, kada se završi prvenstvo Rusije, kako bi "razgovarali o brojkama i detaljima".

Selektor mlade reprezentacije Italije Ludji di Bjađo predvodio je A tim na prethodne dve prijateljske utakmice u martu, protiv Argentine i Engleske.

Italija je bez selektora od novembra, kada je Djanpjero Ventura dobio otkaz pošto nije uspeo da odvede ekipu na Svetsko prvenstvo u Rusiji ovog leta. To je prvi put za 60 godina da Italija neće igrati na Mundijalu.

Bivši italijanski reprezentativac Mančini predvodio je tokom karijere Fiorentinu, Lacio, Inter, Mančester siti i Galatasaraj. Italijanski mediji preneli su da bi Mario Baloteli mogao da se vrati u reprezentaciju, ako Mančini prihvati posao.

Baloteli nije igrao za Italiju od Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, a igrao je kod Mančinija u Interu i Mančester sitiju. Fudbalski savez Italije počeo je pregovore sa Mančinijem nakon što je Karlo Ančeloti odbio posao.

Mediji spekulišu da je drugi kandidat za selektora trener Nanta Klaudio Ranijeri. Italijanski savez saopštio je da će postaviti novog selektora do 20. maja.

Fudbalska reprezentacija Italije odigraće prijateljske utakmice protiv Saudijske Arabije 28. maja, 1. juna protiv Francuske i tri dana kasnije protiv Holandije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar