Металац намучио Партизан у празном "Пиониру"!

Кошаркаши Партизана савладали су Металац 91:79 и забележили пету узастопну победу у Суперлиги Србије.  Пета победа Партизана, Металац осветлао образ! Црно-белима било потребно 35 минута да сломе отпор последњепласираног тима Б групе Суперлиге. ФМП славио у Вршцу.  Да не беше Вилијамс Госа. . .  Црно-бели умало платили рачун због ноншаланције против Металца, али су у завршници стигли до победе од 91:79.

Кошарка 01.05.2018 | 21:45
Металац намучио Партизан у празном "Пиониру"!
Црно-бели су задржали максималан учинак у Групи Б, али су се неочекивано намучили док нису "сломили" отпор "фењераша".

Металац је максимално користио опуштен приступ домаћина и лош шут Партизана, те преко расположених Микулића, Васића, Каплановића и Ђукановића сјајно парирао великану пуних 35 минута.

Партизан ипак користи свој квалитет у последњем кварталу и предвођен триом Гагић, Маринковић, Вилијамс-Гос серијом 18:4 "слама" ривала пред свега 500 гледалаца на трибинама хале "Александар Николић".

Најефикаснији у новој победи Партизана био је Најџел Вилијамс-Гос са 24 поена уз седам асистенција и пет скокова, 17 је постигао Вања Маринковић, док је 14 додао Ђорђе Гагић уз седам ухваћених лопти.

Ђукан Ђукановић је био први стрелац Металца са 17 поена уз шест скокова, док су по 15 постигли Јосип Микулић и Александар Васић који је забележио дабл-дабл са 12 асистенција.

Двоцифрен учинак имао је и Ђорђе Каплановић са 14 поена, док је Ненад Неранџић додао осам уз 12 ухваћених лопти.

Партизан предводи Групи Б са 5-0, док је Металац и даље без победе па је на дну са 0-5. У следећем колу црно-бели гостују Војводини, а Металац чаека ФМП, 4. маја.

Кошаркашима Партизана није баш пријало играње на празник!

Три дана после убедљиве победе над Вршцем (108:66) очекивало се да се "прошетају" до скора 5-0 у својој групи Суперлиге Србије, а испоставило се да их је Металац (0-5) намучио скоро колико и ФМП, једини прави ривал за прво место.

Партизан - Металац 91:79 (24:19, 18:19, 23:28, 26:13).

Најџел Вилијамс-Гос поново је предводио тим Ненада Чанка, забележивши 24 поена, пет скокова, седам асистенција и три украдене лопте, за индекс корисности 32.

Вања Маринковић убацио је 17 поена, уз по три скока и асистенције, а Ђорђе Гагић додао 14 поена, седам скокова и три "крађе".

Ова тројица играча била су у главним улогама када је Партизан између 33. и 37. минута стекао одлучујућу предност, серијом од 13:0 (85:72).

Пре тога је Металац био у "егалу" (72:72), а у финишу треће четвртине имао је "плус четири" (62:66), након две заредом украдене лопте Александра Васића, лаких поена из контре, потом и четврте тројке неугодног крилног центра Јосипа Микулића.

Психолошки важну тројку за црно-беле постигао је Михајло Андрић (65:66), на истеку треће деонице.

Металац је због пет фаулова убрзо остао без два главна висока играча, Микулића и Филипа Зекавичића, након чега му се пореметила концепција игре и квалитетнији ривал је то умео да казни.

Најбољи у редовима гостију из Ваљева били су капитен Ђукан Ђукановић (17п, 6ск, 3ас, 5укр - индекс 35), Васић (15п, 12ас, 6изг), Микулић (15п, 4ск) и некадашњи центар Црвене звездеЂорђе Каплановић, који је свих 14 поена постигао у другом полувремену.

Иначе, Металац је после две сезоне у АБА лиги значајно смањио и буџет и амбиције, па је овог пролећа завршио Кошаркашку лигу Србије на шестом месту.

Играо се помало Партизан са свим и свачим у мечу против Металца, приступили су играчи црно-белих ноншалантно овој утакмици и то је могло скупо да их кошта. Ипак, играчи Ненада Чанка су успели на време да се пробуде и да изборе чак убедљиву победу у последњој деоници - 91:79.

Упозоравао је пре утакмице Чанак да приступ мора да буде на нивоу, али је на овој утакмици његов тим баш у томе подбацио. Опет је најважнији шраф у Парном Ваљку био до сада убедљиво најбољи играч целе лиге Најџел Вилијамс Гос. Он је на овој утакмици дао 24 поена имао је седам асистенција и пет скокова.Маринковић је додао 17, а Гагић 14.

Све се решавало у последњој четвртини. Партизан је негде половином последње деонице направио мању предност, а важна је била и тројка Андрића која се ушуњала у кош за 80:72. Све до тада деловало је да Металац може до чуда у Пиониру. Није био далеко. Али је пао у последњих пет минута.

Партизан је тако остао непобедив у овогодишњем издању Суперлиге, ово му је пета победа из пет мечева. Највише захваљујући Госу.

Да је он имао слабије издање...

Партизан је од почетка утакмице имао иницијативу, али никако није успевао да се одлепи. Имали су црно-бели неколико расположених играча као што су Гагић, Гос и Маринковић, али се Металац одржавао у игри уз добру игру Ђукана Ђукановића и Јосипа Микулића.

Видело се још на представљању да је Металац ушао на овај меч врло мотивисано, док су црно-бели деловали мало тромо. 

Партизан је на полувреме отишао са предношћу од четири разлике - 42:38. Ипак, морао је тим Ненада Чанкада одигра много боље у наставку. Металац није планирао да посустане.

То се видело и на старту треће деонице када су Ваљевци направили серију 7:0 и повели с 45:44. Чанак је у том моменту морао да тражи тајм-аут како би својим изабраницима поручио да морају боље и да је време за "шалу" прошло.

И деловало је да се Партизан тада мало уозбиљио и уз поене Вање Маринковића за три поена, односноВилијамс Госа из игре стигао до 51:45. Прекинули су црно-бели моментум тима из Ваљева.

Управо је Американац био покретачка снага Партизана у овом мечу и почео је све више сам да решава ситуације у којима се налазио, а Металац је све теже успевао да га заустави. Међутим, успевали су Ваљевци на другој страни уз одличног Каплановића да држе клацкалицу у резултату, па чак и да уђу у последњу деоницу с поеном предности.

Водио је Металац с 66:65. Било је на помолу изненађење у Пиониру после снажног закуцавањаКаплановића и тројке Микулића.

Партизан је био у проблему због слабог приступа утакмици...

Али је успео да се извуче у последњих пет минута.

СУПЕРЛИГА: Партизан - Металац 91:79 (24:19, 18:19, 23:28, 26:13)
Дворана Пионир

ПАРТИЗАН:Си 2, Гагић 14, Вилијамс Гос 24, Маринковић 17, Пецарски 4, Јовановић, Чакаревић, Вон 8, Андрић 8, Брајма 5, Шалић 4, Аранитовић 5

МЕТАЛАЦ: Васић 15 Микулић 15, Ђукановић 17, Зекавичић 8, Неранџић 8, Маројевић, Чоловић, Турбић 2, Ђекић, Каплановић 14, Матић, Павловић

Апић водио ФМП до четврте победе! Кошаркаши ФМП-а победили су на гостовању Вршац са 102:89 (25:28, 24:23, 31:20, 22:18), у утакмици петог кола Суперлиге Србије.

ФМП су предводили Драган Апић са 30 поена и девет скокова, Марко Јеремић са 20 поена и Немања Ненадић са 18 поена, седам скокова и пет асистенција.

У екипи Вршца Стефан Ђорђевић постигао је 22 поена уз седам скокова, а Мирослав Пашајлић додао је 16 поена и осам асистенција. Стефан Момиров постигао је 14 поена уз седам скокова, а Данило Остојић 11 поена и 10 скокова.

У Групи Б, ФМП има скор од четири победе и једног пораза, а Вршац две победе и три пораза.

У шестом колу, у петак, ФМП ће играти у Ваљеву против Металца, а Вршац ће дочекати Динамик.

Дорћолци прате "Пантере"! Кошаркаши Динамика савладали су Војводину 94:83 у последњем мечу петог кола Суперлиге Србије.

Тим са Дорћола је трећом победом наставио да прати ФМП у борби за друго место у Групи Б.

Динамик је водио све време, имао двоцифрену предност на полувремену, Војводина смањује на кош заостатка почетком последњег квартала, али Андреја Стевановић и Немања Крстић "преламају" меч средином периода.

Играч утакмице је био управо Стевановић са 24 поена, Крстић га је пратио са 20 уз пет скокова, док је 12 постигао Марко Радоњић, а 11 убацио Немања Капетановић.

Најефикаснији у екипи Војводине био је Крсто Бјелица са 20 поена уз седам асистенција, али је имао и шест изгубљених лопти. У стопу га је пратио Дејан Јањић са 19 поена уз шест скокова, док је одличан био и Алекса Бировљев са 16 поена и осам ухваћених лопти.

Војводина је остала на једној победи, испод места које води у плеј-оф. У следећем колу Динамик гостује Вршцу, док Воша чека непоражени Партизан.

РЕЗУЛТАТИ 5. КОЛА:

Вршац - ФМП 89:102  (28:25, 23:24, 20:31, 18:22)
/Ђорђевић 22, 7ск, Пашајлић 16, 8ас - Апић 30, 9ск, Јеремић 20, 4ск, 3ас, Ненадић 18, 7ск, 5ас/

Партизан - Металац 91:79

Динамик - Војводина 20.00

ТАБЕЛА: Партизан 5-0, ФМП 4-1, Динамик 2-2, Вршац 2-3, Војводина 1-3, Металац 0-5.

ПАРОВИ 6. КОЛА (петак): Металац - ФМП, Војводина - Партизан, Вршац - Динамик.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар