Metalac namučio Partizan u praznom "Pioniru"!

Košarkaši Partizana savladali su Metalac 91:79 i zabeležili petu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije.  Peta pobeda Partizana, Metalac osvetlao obraz! Crno-belima bilo potrebno 35 minuta da slome otpor poslednjeplasiranog tima B grupe Superlige. FMP slavio u Vršcu.  Da ne beše Vilijams Gosa. . .  Crno-beli umalo platili račun zbog nonšalancije protiv Metalca, ali su u završnici stigli do pobede od 91:79.

Košarka 01.05.2018 | 21:45
Metalac namučio Partizan u praznom "Pioniru"!
Crno-beli su zadržali maksimalan učinak u Grupi B, ali su se neočekivano namučili dok nisu "slomili" otpor "fenjeraša".

Metalac je maksimalno koristio opušten pristup domaćina i loš šut Partizana, te preko raspoloženih Mikulića, Vasića, Kaplanovića i Đukanovića sjajno parirao velikanu punih 35 minuta.

Partizan ipak koristi svoj kvalitet u poslednjem kvartalu i predvođen triom Gagić, Marinković, Vilijams-Gos serijom 18:4 "slama" rivala pred svega 500 gledalaca na tribinama hale "Aleksandar Nikolić".

Najefikasniji u novoj pobedi Partizana bio je Najdžel Vilijams-Gos sa 24 poena uz sedam asistencija i pet skokova, 17 je postigao Vanja Marinković, dok je 14 dodao Đorđe Gagić uz sedam uhvaćenih lopti.

Đukan Đukanović je bio prvi strelac Metalca sa 17 poena uz šest skokova, dok su po 15 postigli Josip Mikulić i Aleksandar Vasić koji je zabeležio dabl-dabl sa 12 asistencija.

Dvocifren učinak imao je i Đorđe Kaplanović sa 14 poena, dok je Nenad Nerandžić dodao osam uz 12 uhvaćenih lopti.

Partizan predvodi Grupi B sa 5-0, dok je Metalac i dalje bez pobede pa je na dnu sa 0-5. U sledećem kolu crno-beli gostuju Vojvodini, a Metalac čaeka FMP, 4. maja.

Košarkašima Partizana nije baš prijalo igranje na praznik!

Tri dana posle ubedljive pobede nad Vršcem (108:66) očekivalo se da se "prošetaju" do skora 5-0 u svojoj grupi Superlige Srbije, a ispostavilo se da ih je Metalac (0-5) namučio skoro koliko i FMP, jedini pravi rival za prvo mesto.

Partizan - Metalac 91:79 (24:19, 18:19, 23:28, 26:13).

Najdžel Vilijams-Gos ponovo je predvodio tim Nenada Čanka, zabeleživši 24 poena, pet skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, za indeks korisnosti 32.

Vanja Marinković ubacio je 17 poena, uz po tri skoka i asistencije, a Đorđe Gagić dodao 14 poena, sedam skokova i tri "krađe".

Ova trojica igrača bila su u glavnim ulogama kada je Partizan između 33. i 37. minuta stekao odlučujuću prednost, serijom od 13:0 (85:72).

Pre toga je Metalac bio u "egalu" (72:72), a u finišu treće četvrtine imao je "plus četiri" (62:66), nakon dve zaredom ukradene lopte Aleksandra Vasića, lakih poena iz kontre, potom i četvrte trojke neugodnog krilnog centra Josipa Mikulića.

Psihološki važnu trojku za crno-bele postigao je Mihajlo Andrić (65:66), na isteku treće deonice.

Metalac je zbog pet faulova ubrzo ostao bez dva glavna visoka igrača, Mikulića i Filipa Zekavičića, nakon čega mu se poremetila koncepcija igre i kvalitetniji rival je to umeo da kazni.

Najbolji u redovima gostiju iz Valjeva bili su kapiten Đukan Đukanović (17p, 6sk, 3as, 5ukr - indeks 35), Vasić (15p, 12as, 6izg), Mikulić (15p, 4sk) i nekadašnji centar Crvene zvezdeĐorđe Kaplanović, koji je svih 14 poena postigao u drugom poluvremenu.

Inače, Metalac je posle dve sezone u ABA ligi značajno smanjio i budžet i ambicije, pa je ovog proleća završio Košarkašku ligu Srbije na šestom mestu.

Igrao se pomalo Partizan sa svim i svačim u meču protiv Metalca, pristupili su igrači crno-belih nonšalantno ovoj utakmici i to je moglo skupo da ih košta. Ipak, igrači Nenada Čanka su uspeli na vreme da se probude i da izbore čak ubedljivu pobedu u poslednjoj deonici - 91:79.

Upozoravao je pre utakmice Čanak da pristup mora da bude na nivou, ali je na ovoj utakmici njegov tim baš u tome podbacio. Opet je najvažniji šraf u Parnom Valjku bio do sada ubedljivo najbolji igrač cele lige Najdžel Vilijams Gos. On je na ovoj utakmici dao 24 poena imao je sedam asistencija i pet skokova.Marinković je dodao 17, a Gagić 14.

Sve se rešavalo u poslednjoj četvrtini. Partizan je negde polovinom poslednje deonice napravio manju prednost, a važna je bila i trojka Andrića koja se ušunjala u koš za 80:72. Sve do tada delovalo je da Metalac može do čuda u Pioniru. Nije bio daleko. Ali je pao u poslednjih pet minuta.

Partizan je tako ostao nepobediv u ovogodišnjem izdanju Superlige, ovo mu je peta pobeda iz pet mečeva. Najviše zahvaljujući Gosu.

Da je on imao slabije izdanje...

Partizan je od početka utakmice imao inicijativu, ali nikako nije uspevao da se odlepi. Imali su crno-beli nekoliko raspoloženih igrača kao što su Gagić, Gos i Marinković, ali se Metalac održavao u igri uz dobru igru Đukana Đukanovića i Josipa Mikulića.

Videlo se još na predstavljanju da je Metalac ušao na ovaj meč vrlo motivisano, dok su crno-beli delovali malo tromo. 

Partizan je na poluvreme otišao sa prednošću od četiri razlike - 42:38. Ipak, morao je tim Nenada Čankada odigra mnogo bolje u nastavku. Metalac nije planirao da posustane.

To se videlo i na startu treće deonice kada su Valjevci napravili seriju 7:0 i poveli s 45:44. Čanak je u tom momentu morao da traži tajm-aut kako bi svojim izabranicima poručio da moraju bolje i da je vreme za "šalu" prošlo.

I delovalo je da se Partizan tada malo uozbiljio i uz poene Vanje Marinkovića za tri poena, odnosnoVilijams Gosa iz igre stigao do 51:45. Prekinuli su crno-beli momentum tima iz Valjeva.

Upravo je Amerikanac bio pokretačka snaga Partizana u ovom meču i počeo je sve više sam da rešava situacije u kojima se nalazio, a Metalac je sve teže uspevao da ga zaustavi. Međutim, uspevali su Valjevci na drugoj strani uz odličnog Kaplanovića da drže klackalicu u rezultatu, pa čak i da uđu u poslednju deonicu s poenom prednosti.

Vodio je Metalac s 66:65. Bilo je na pomolu iznenađenje u Pioniru posle snažnog zakucavanjaKaplanovića i trojke Mikulića.

Partizan je bio u problemu zbog slabog pristupa utakmici...

Ali je uspeo da se izvuče u poslednjih pet minuta.

SUPERLIGA: Partizan - Metalac 91:79 (24:19, 18:19, 23:28, 26:13)
Dvorana Pionir

PARTIZAN:Si 2, Gagić 14, Vilijams Gos 24, Marinković 17, Pecarski 4, Jovanović, Čakarević, Von 8, Andrić 8, Brajma 5, Šalić 4, Aranitović 5

METALAC: Vasić 15 Mikulić 15, Đukanović 17, Zekavičić 8, Nerandžić 8, Marojević, Čolović, Turbić 2, Đekić, Kaplanović 14, Matić, Pavlović

Apić vodio FMP do četvrte pobede! Košarkaši FMP-a pobedili su na gostovanju Vršac sa 102:89 (25:28, 24:23, 31:20, 22:18), u utakmici petog kola Superlige Srbije.

FMP su predvodili Dragan Apić sa 30 poena i devet skokova, Marko Jeremić sa 20 poena i Nemanja Nenadić sa 18 poena, sedam skokova i pet asistencija.

U ekipi Vršca Stefan Đorđević postigao je 22 poena uz sedam skokova, a Miroslav Pašajlić dodao je 16 poena i osam asistencija. Stefan Momirov postigao je 14 poena uz sedam skokova, a Danilo Ostojić 11 poena i 10 skokova.

U Grupi B, FMP ima skor od četiri pobede i jednog poraza, a Vršac dve pobede i tri poraza.

U šestom kolu, u petak, FMP će igrati u Valjevu protiv Metalca, a Vršac će dočekati Dinamik.

Dorćolci prate "Pantere"! Košarkaši Dinamika savladali su Vojvodinu 94:83 u poslednjem meču petog kola Superlige Srbije.

Tim sa Dorćola je trećom pobedom nastavio da prati FMP u borbi za drugo mesto u Grupi B.

Dinamik je vodio sve vreme, imao dvocifrenu prednost na poluvremenu, Vojvodina smanjuje na koš zaostatka početkom poslednjeg kvartala, ali Andreja Stevanović i Nemanja Krstić "prelamaju" meč sredinom perioda.

Igrač utakmice je bio upravo Stevanović sa 24 poena, Krstić ga je pratio sa 20 uz pet skokova, dok je 12 postigao Marko Radonjić, a 11 ubacio Nemanja Kapetanović.

Najefikasniji u ekipi Vojvodine bio je Krsto Bjelica sa 20 poena uz sedam asistencija, ali je imao i šest izgubljenih lopti. U stopu ga je pratio Dejan Janjić sa 19 poena uz šest skokova, dok je odličan bio i Aleksa Birovljev sa 16 poena i osam uhvaćenih lopti.

Vojvodina je ostala na jednoj pobedi, ispod mesta koje vodi u plej-of. U sledećem kolu Dinamik gostuje Vršcu, dok Voša čeka neporaženi Partizan.

REZULTATI 5. KOLA:

Vršac - FMP 89:102  (28:25, 23:24, 20:31, 18:22)
/Đorđević 22, 7sk, Pašajlić 16, 8as - Apić 30, 9sk, Jeremić 20, 4sk, 3as, Nenadić 18, 7sk, 5as/

Partizan - Metalac 91:79

Dinamik - Vojvodina 20.00

TABELA: Partizan 5-0, FMP 4-1, Dinamik 2-2, Vršac 2-3, Vojvodina 1-3, Metalac 0-5.

PAROVI 6. KOLA (petak): Metalac - FMP, Vojvodina - Partizan, Vršac - Dinamik.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar