Лиге Србије и Хрватске нису квалитетније од ПЛ БиХ!

"Не бих рекао да су хрватска или српска лига квалитетније", каже тренер Зрињског Блаж Слишковић.

Фудбал 04.05.2018 | 20:00
Лиге Србије и Хрватске нису квалитетније од ПЛ БиХ!
Зрињски је на добром путу да одбрани титулу шампиона Босне и Херцеговине. 

Тренер мостарских "племића" Блаж Слишковић је у разговору за загребачки "Јутарњи лист" упоредио је Премијер лигу БиХ са шампионатима Србије и Хрватске и по његовом мишљењу, бх. првенство није у заостатку.

“У доброј смо форми, мотивисани и квалитетно физички припремљени, већ смо на претходном гостовању у Бијељини успјели окренути резултатски минус у 2:1 побједу, против Жељезничара смо два пута стизали противниково вођство. Не знам колико пратите нашу лигу, али ја баш и не бих рекао да су хрватска или српска лига квалитетније. Инфраструктура је овдје, додуше, понекад заиста трагична, није згодно кад вам камера иза гола ухвати неку њиву умјесто трибине, али фудбал је пристојан. Ето када говоримо о дербију на 'Грбавици', утакмица је била баш изврсна пропаганда бх. лиге. Ефектни голови, атрактивни потези, права атмосфера, изврсно навијање…”, рекао је Слишковић.

Управо је ремијем са Жељезничарем (2:2) сачувао три бода предности пред посљедње три утакмице у сезони.

"Имамо три бода предности, али неизвјесност ће трајати до посљедњег кола", додао је популарни Бака, који је потом "прозвао" медије у Сарајеву...

"Напишите да ми се тресла гузица, а не столица. На тој причи о мојој смјени највише су радили медији, поготово сарајевски јер им није драго да Зрињски узме трећу титулу заредом. Касније, када је клуб изашао са службеним саопштењем да Слишковић остаје тренер до краја сезоне без обзира на пласман, мало ко се потрудио пренијети ту вијест".

Слишковић је имао шта да каже и на прозивке од стране Игора Штимца, некадашњег фудбалера Хајдука.

"Не знам шта је Игору требало да се враћа 13 година уназад, али кад је већ потегнуо мачка за реп. Наш однос је овакав. Симпатизирао сам га као јуниора који је улазио у прву Хајдукову екипу, чак сам га мало и штитио. Тада смо се зближили иако је у том тренутку у разлика у годинама била велика, ја сам имао 26 или 27, а он 18. Годинама послије остали смо у пријатељском контакту. Када је освојио бронзу с хрватском репрезентацијом на СП, Игор је мом сину поклонио дрес”, испричао је Бака те описао догађаје из сезоне 2004/2005 док је био у Хајдуку.

"Штимац и предсједник Бранко Гргић су клечали преда мном: 'Једино нас ти можеш спасити од Торциде, од бијеса руље'. Нисам у том тренутку био на цести, дапаче, био сам селектор репрезентације БиХ, али сам пристао и довео сам Хајдук на праг титуле када сам смијењен. Могу се погледати у огледало јер сам се цијело вријеме мандата понашао професионално, нисам прескочио нити један тренинг, а то што сам два, три или пет пута виђен у кладионици не значи баш ништа. Нисам занемаривао обавезе и нисам се кладио за Игорове новце. Био сам професионалац, што се за Штимца баш и не може рећи ако знамо да је у том тренутку био сувласник кладионице. Могу схватити Игорове амбиције, али не и то да ђоном иде на колеге…"

Прокоментарисао је Слишковић и на проблеме које може да има нови селектор "змајева" Роберт Просинечки.

"Просинечког су добро и коректно дочекали. Из играчких дана је повукао знање, тренерски ауторитет је у међувремену изградио, али за даље зна да га, као и сваког тренера на клупи чува једино резултат. Овдје су велики проблем менаџери чији се утјецај преко медија прелијева у свлачионицу репрезентације. Мислим да ће се Просинечки одупријети том утицају и да ће изгурати своју визију. Пуно је талентованих играча из У21 репрезентације које треба полако уводити у програм јер с позорнице полако силазе генерација Џеке, Ибишевића, Лулића…”, нагласио је шеф струке Мостараца.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар