Валтер Мацари избио Синиши Михајловићу 1.500.000 из џепа!

Торино без Европе, српски стратег без кеша.

Фудбал 04.05.2018 | 14:00
Валтер Мацари избио Синиши Михајловићу 1.500.000 из џепа!
Много донесе, нешто и однесе, такав је свет фудбала. Па је тако погодак Сергеја Милинковић Савића у синоћној победи Лација над Торином аутоматски послао и мејл на адресу Синише Михајловића: ништа од оних 1.500.000 евра на рачуну.

Наравно, Милинковић Савић ту ништа није крив. И да није погодио тешко да би Торино могао до Европе, сада је то само и математички потврђено. Што значи и да Михајловићу уговор са клубом неће бити продућен на додатну годину.

И да, знамо да Михајловић још од јануара не седи на клупи Бикова, али правила у Италији су таква: ако отпустиш тренера мораш да га исплаћујеш све до истека потписаног уговора. Или бар док он не пронађе нови ангажман.

Е сад, у Михајловићевом уговору са Торином из маја 2016. стојало је и да сарадња важи на две сезоне, али да се аутоматски активира клаузула о продужетку на трећу годину, ако се избори пласман у Европи. Ту долазимо до мало парадоксалне ситуације, да је Валтер Мацари одвео Торино у Лигу Европе - Михајловић би добио нови уговор по коме би, на папиру, био шеф струке и у наредној сезони. Иако не би заиста и обављао ту функцију.

Како му је годишња плата у Торину била 1.500.000 евра значи да му је Мацаријев неуспех - мада је ту јасно да део одговорности лежи  и на самом Михајловићу  - толико и избио из џепа. Торино је “уштедео“ још више, јер неће морати да плаћа на Михајловићеве помоћнике.

Сад огласе у руке, па да се нађе нови посао.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар