Valter Macari izbio Siniši Mihajloviću 1.500.000 iz džepa!

Torino bez Evrope, srpski strateg bez keša.

Fudbal 04.05.2018 | 14:00
Valter Macari izbio Siniši Mihajloviću 1.500.000 iz džepa!
Mnogo donese, nešto i odnese, takav je svet fudbala. Pa je tako pogodak Sergeja Milinković Savića u sinoćnoj pobedi Lacija nad Torinom automatski poslao i mejl na adresu Siniše Mihajlovića: ništa od onih 1.500.000 evra na računu.

Naravno, Milinković Savić tu ništa nije kriv. I da nije pogodio teško da bi Torino mogao do Evrope, sada je to samo i matematički potvrđeno. Što znači i da Mihajloviću ugovor sa klubom neće biti produćen na dodatnu godinu.

I da, znamo da Mihajlović još od januara ne sedi na klupi Bikova, ali pravila u Italiji su takva: ako otpustiš trenera moraš da ga isplaćuješ sve do isteka potpisanog ugovora. Ili bar dok on ne pronađe novi angažman.

E sad, u Mihajlovićevom ugovoru sa Torinom iz maja 2016. stojalo je i da saradnja važi na dve sezone, ali da se automatski aktivira klauzula o produžetku na treću godinu, ako se izbori plasman u Evropi. Tu dolazimo do malo paradoksalne situacije, da je Valter Macari odveo Torino u Ligu Evrope - Mihajlović bi dobio novi ugovor po kome bi, na papiru, bio šef struke i u narednoj sezoni. Iako ne bi zaista i obavljao tu funkciju.

Kako mu je godišnja plata u Torinu bila 1.500.000 evra znači da mu je Macarijev neuspeh - mada je tu jasno da deo odgovornosti leži  i na samom Mihajloviću  - toliko i izbio iz džepa. Torino je “uštedeo“ još više, jer neće morati da plaća na Mihajlovićeve pomoćnike.

Sad oglase u ruke, pa da se nađe novi posao.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar