Интерови проблеми тек почињу...!

Без Лиге шампиона, један капиталац иде! Неразури ће морати да продају неког од најбољих играча.

Фудбал 04.05.2018 | 22:30
Интерови проблеми тек почињу...!
Теорија је и даље ту, али Интерове шансе су мале. Да су Неразури издржали у последњих десетак минута против Јувентуса, и даље би имали велике шансе за Лигу шампиона и држали би све у својим рукама. Али са поразом се све срушило као кула од карата. Интеру ни све победе укључујући ону над Лацијем у Рому у последњем колу, не гарантују Лигу шампиона...

А проблеми тек почињу. Без Лиге шампиона, будућност клуба не делује светло. У Интеру су рачунали на пласман у елитно такмичење и новац који оно доноси како би се клуб финансијски стабилизовао. Сада се тај план налази пред колапсом и мораће да се прибегне другим и болнијим решењима.

Интер ће скоро сигурно морати да прода неког од капиталаца из актуленог тима. А то су Мауро Икарди, ИванПеришић и Милан Шкринијар. За сву тројицу постоји интересовање и држе високу цену на тржишту. Новац од продаје једног од њих би био искоришћен да се закрпе рупе у буџету за наредну сезону.

Најскупљи је Икарди који има излазну клаузулу за иностранство од 110.000.000 евра. С обзиром да га у Италији не можемо ни замислити у неком другом клубу, одлазак у иностранство је једина опција. А мало је клубова којима је потребан такав шпиц и који то могу да приуште. Раније су се помињали ПСЖ, Реал Мадрид, Челси... Чини се да би трансфер у Париз био најреалнија опција ако Свеци извисе за Левандовског. У Интеру би га заменио млади земљак Лаутаро Мартинез из Расинга који је већ капарисан.

Продаја Перишића би била можда и најбоља опција за Интер с обзиром на његове игре и понашање. Летос га је жарко желео Мурињо у Манчестер Јунајтеду али је нудио тек нешто више од 40.000.000 евра док је Интер тражио око 65.000.000 и није дошло до договора. Разочарани Перишић је остао незадовољан у клубу и игра далко испод очекивања. Мурињо је и даље заинтересован за Хрвата, али Интер ће морати да спусти цену.

На крају, могућа је и продаја откровења сезоне Милана Шкринијара. Словак има феноменалну сезону у Интеру и најсветлија је тачка екипе у лошој сезони. Цена му је скочила на око 70.000.000 евра, а помињали су се Барселона и манчестерски клубови као заинтересовани за њега. Али Интер ће вероватно учинити све да га задржи и да неком другом продајом попуни финансијске рупе.

Без новца од Лиге шампиона се компликују и откупи уговоре Рафиње и Жоао Кансела који су задовољили, али су скупи. Интер мора да плати 35.000.000 евра за откуп Португалца од Валенсије, а исто толико и Барселони ако жели да откупи Рафињу. Већи део новца би требало да буде сакупљен од продаја Кондогбије, ЖоаоМарија и Нагатома који су на позајмицама у другим клубовима.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар