Interovi problemi tek počinju...!

Bez Lige šampiona, jedan kapitalac ide! Nerazuri će morati da prodaju nekog od najboljih igrača.

Fudbal 04.05.2018 | 22:30
Interovi problemi tek počinju...!
Teorija je i dalje tu, ali Interove šanse su male. Da su Nerazuri izdržali u poslednjih desetak minuta protiv Juventusa, i dalje bi imali velike šanse za Ligu šampiona i držali bi sve u svojim rukama. Ali sa porazom se sve srušilo kao kula od karata. Interu ni sve pobede uključujući onu nad Lacijem u Romu u poslednjem kolu, ne garantuju Ligu šampiona...

A problemi tek počinju. Bez Lige šampiona, budućnost kluba ne deluje svetlo. U Interu su računali na plasman u elitno takmičenje i novac koji ono donosi kako bi se klub finansijski stabilizovao. Sada se taj plan nalazi pred kolapsom i moraće da se pribegne drugim i bolnijim rešenjima.

Inter će skoro sigurno morati da proda nekog od kapitalaca iz aktulenog tima. A to su Mauro Ikardi, IvanPerišić i Milan Škrinijar. Za svu trojicu postoji interesovanje i drže visoku cenu na tržištu. Novac od prodaje jednog od njih bi bio iskorišćen da se zakrpe rupe u budžetu za narednu sezonu.

Najskuplji je Ikardi koji ima izlaznu klauzulu za inostranstvo od 110.000.000 evra. S obzirom da ga u Italiji ne možemo ni zamisliti u nekom drugom klubu, odlazak u inostranstvo je jedina opcija. A malo je klubova kojima je potreban takav špic i koji to mogu da priušte. Ranije su se pominjali PSŽ, Real Madrid, Čelsi... Čini se da bi transfer u Pariz bio najrealnija opcija ako Sveci izvise za Levandovskog. U Interu bi ga zamenio mladi zemljak Lautaro Martinez iz Rasinga koji je već kaparisan.

Prodaja Perišića bi bila možda i najbolja opcija za Inter s obzirom na njegove igre i ponašanje. Letos ga je žarko želeo Murinjo u Mančester Junajtedu ali je nudio tek nešto više od 40.000.000 evra dok je Inter tražio oko 65.000.000 i nije došlo do dogovora. Razočarani Perišić je ostao nezadovoljan u klubu i igra dalko ispod očekivanja. Murinjo je i dalje zainteresovan za Hrvata, ali Inter će morati da spusti cenu.

Na kraju, moguća je i prodaja otkrovenja sezone Milana Škrinijara. Slovak ima fenomenalnu sezonu u Interu i najsvetlija je tačka ekipe u lošoj sezoni. Cena mu je skočila na oko 70.000.000 evra, a pominjali su se Barselona i mančesterski klubovi kao zainteresovani za njega. Ali Inter će verovatno učiniti sve da ga zadrži i da nekom drugom prodajom popuni finansijske rupe.

Bez novca od Lige šampiona se komplikuju i otkupi ugovore Rafinje i Žoao Kansela koji su zadovoljili, ali su skupi. Inter mora da plati 35.000.000 evra za otkup Portugalca od Valensije, a isto toliko i Barseloni ako želi da otkupi Rafinju. Veći deo novca bi trebalo da bude sakupljen od prodaja Kondogbije, ŽoaoMarija i Nagatoma koji su na pozajmicama u drugim klubovima.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar