Џеј Џеј, гдје си?!

Послала нам је Јелена поруку да је добро и да је тренутно на Куби, али је далеко важније питање када ће се вратити тенису. . . ?

Тенис 04.05.2018 | 22:45
Џеј Џеј, гдје си?!
Јелена Јанковић већ дуго је ван тениских терена. Некада најбоља играча света не игра још од августа прошле године, када је наступала на УС Опену и претрпела пораз у првом колу од Петре Квитове.

Она је у октобру обавила и хируршку интервенцију леђа, будући да је дуго имала проблем, а потом започела рехабилитацију.

Иако су поједини медији објавили да је донела одлуку да заврши каријеру, Јелена је демантовала ту информацију.

Ипак, била је приморана да откаже наступ на првом гренд слему сезоне Аустралијан Опенуи саопштила да ће заиграти поново када се у потпуности опорави.

Она је рекла да паузу користи и како би се одморила, јер током каријере, која траје 17 година, никада није имала праву прилику за то.

Претходних месеци потврду да ужива добили смо на фотографијама објављеним на друштвеним мрежама где смо је видели у друштву чланова породице, али и саму.

Првобитни план је био да ће ван терена бити најмање шест месеци, али је та одлука у међувремену пролонгирана и српска тенисерка још није одиграла ниједан меч у 2018. години, а нема ни назнака када ће то учинити.

"У срцу бих желела да наставим каријеру, али нећу сада о томе да доносим одлуку", поручила је Јанковићева непосредно пре старта ове сезоне.

У међувремену на WТА листи је доживела велики пад. Тренутно је 327. играчица света, односно тек седма српска тенисерка.

Јелена, која је у фебруару напунила 33 године, лошији пласман од садашњег имала је последњи пут пре 16 година, односно у априлу 2002. године. Тада је била 361. на свету.



У каријери је освојила 15 трофеја, али никада гренд слем пехар. Најближа је била 2008. на УС Опену када је играла финале, у којем је претрпела пораз од Серене Вилијамс (6:4, 7:5).



Ипак, у колекцији трофеја има један гренд слем, али у микс дублу, када је у 2007. пару са Џејмијем Марејом неочекивано освојила пехар на Вимблдону.

Јелена Јанковић је, уз Ану Ивановић, једина српска играчица која се домогла првог места на WТА листи. Она је и најуспешнија, јер је у два наврата на челној позицији светске листе провела укупно 18 недеља.

Први пут се попела на врх 11. августа 2008. и провела само седам дана, док је други пут постала "број 1" 6. октобра исте године и после 17 недеља у низу сишла је са тениског престола 1. фебруара 2009.

Годинама је била "стуб" Фед куп селекције Србије, са којом је највећи успех остварила 2012. када је стигла до финала у којем је поражена од Чешке у Прагу (3:1).

За национални тим наступала је 12 година, најдуже од било које српске играчице и остварила највише победа - укупно 34 (27 у синглу и седам у дублу), уз 16 пораза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар