Džej Džej, gdje si?!

Poslala nam je Jelena poruku da je dobro i da je trenutno na Kubi, ali je daleko važnije pitanje kada će se vratiti tenisu. . . ?

Tenis 04.05.2018 | 22:45
Džej Džej, gdje si?!
Jelena Janković već dugo je van teniskih terena. Nekada najbolja igrača sveta ne igra još od avgusta prošle godine, kada je nastupala na US Openu i pretrpela poraz u prvom kolu od Petre Kvitove.

Ona je u oktobru obavila i hiruršku intervenciju leđa, budući da je dugo imala problem, a potom započela rehabilitaciju.

Iako su pojedini mediji objavili da je donela odluku da završi karijeru, Jelena je demantovala tu informaciju.

Ipak, bila je primorana da otkaže nastup na prvom grend slemu sezone Australijan Openui saopštila da će zaigrati ponovo kada se u potpunosti oporavi.

Ona je rekla da pauzu koristi i kako bi se odmorila, jer tokom karijere, koja traje 17 godina, nikada nije imala pravu priliku za to.

Prethodnih meseci potvrdu da uživa dobili smo na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama gde smo je videli u društvu članova porodice, ali i samu.

Prvobitni plan je bio da će van terena biti najmanje šest meseci, ali je ta odluka u međuvremenu prolongirana i srpska teniserka još nije odigrala nijedan meč u 2018. godini, a nema ni naznaka kada će to učiniti.

"U srcu bih želela da nastavim karijeru, ali neću sada o tome da donosim odluku", poručila je Jankovićeva neposredno pre starta ove sezone.

U međuvremenu na WTA listi je doživela veliki pad. Trenutno je 327. igračica sveta, odnosno tek sedma srpska teniserka.

Jelena, koja je u februaru napunila 33 godine, lošiji plasman od sadašnjeg imala je poslednji put pre 16 godina, odnosno u aprilu 2002. godine. Tada je bila 361. na svetu.



U karijeri je osvojila 15 trofeja, ali nikada grend slem pehar. Najbliža je bila 2008. na US Openu kada je igrala finale, u kojem je pretrpela poraz od Serene Vilijams (6:4, 7:5).



Ipak, u kolekciji trofeja ima jedan grend slem, ali u miks dublu, kada je u 2007. paru sa Džejmijem Marejom neočekivano osvojila pehar na Vimbldonu.

Jelena Janković je, uz Anu Ivanović, jedina srpska igračica koja se domogla prvog mesta na WTA listi. Ona je i najuspešnija, jer je u dva navrata na čelnoj poziciji svetske liste provela ukupno 18 nedelja.

Prvi put se popela na vrh 11. avgusta 2008. i provela samo sedam dana, dok je drugi put postala "broj 1" 6. oktobra iste godine i posle 17 nedelja u nizu sišla je sa teniskog prestola 1. februara 2009.

Godinama je bila "stub" Fed kup selekcije Srbije, sa kojom je najveći uspeh ostvarila 2012. kada je stigla do finala u kojem je poražena od Češke u Pragu (3:1).

Za nacionalni tim nastupala je 12 godina, najduže od bilo koje srpske igračice i ostvarila najviše pobeda - ukupno 34 (27 u singlu i sedam u dublu), uz 16 poraza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar