ФИФА Енглезима баш не вјерује!

Међународна фудбалска федерација изабрала 13 судија који ће на Светском првенству у Русији бити асистенти за видео прегледе, а међу њима нема арбитара са Острва.

Фудбал 04.05.2018 | 11:00
ФИФА Енглезима баш не вјерује!
На Мундијалу у Русију дефинитивно неће бити енглеских судија, пошто арбитри из те земље нису добили ни накнадни позив ФИФА.

Светска фудбалска федерација одредила је 13 судија који ће надгледати видео прегледе (ВАР) на шампионату света у Русији, али ни међу њима нема арбитара из “колевке фудбала”.

Претходно ФИФА је саопштила листу судија који ће судити мечеве на Мундијалу, али се тамо није нашао ниједан Енглез.

Енглске судије, које су ове сезоне тестирали ВАР у ФА купу, у последње време доста су критиковани да споро и конфузно доносе одлуке.

Судије које су изабране од стране ФИФА у Русији ће се искључиво бавити ВАР тегхнологијом, односно биће у тиму од четири човека који ће прегледати потенцијалне инциденте на свакој од 64 утакмице.

Међу 13 изабраних налази се чак девет који раде под патронатом УЕФА, а неколико њих делили су правду на утакмицама Лиге шампиона ове сезоне.

Ту су тројица Италијана (Масимилијано Ирати, Данијеле Орсато, Паоло Валери), двојица Немаца (Бастијан Данкерт, Феликс Цвајер), који су ове сезоне у домаћим лигама већ радили на истим функцијама. Осим њих из Европе ће ВАР у Русији надгледати и тандем из Португала Артур Диас Соареш и Тијаго Бруно Лопес Мартинс, Холанђанин Дани Макели и Пољак Павел Гил.

Мундијал у Русији одржаће се од 14. јуна до 15. јула.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар