FIFA Englezima baš ne vjeruje!

Međunarodna fudbalska federacija izabrala 13 sudija koji će na Svetskom prvenstvu u Rusiji biti asistenti za video preglede, a među njima nema arbitara sa Ostrva.

Fudbal 04.05.2018 | 11:00
FIFA Englezima baš ne vjeruje!
Na Mundijalu u Rusiju definitivno neće biti engleskih sudija, pošto arbitri iz te zemlje nisu dobili ni naknadni poziv FIFA.

Svetska fudbalska federacija odredila je 13 sudija koji će nadgledati video preglede (VAR) na šampionatu sveta u Rusiji, ali ni među njima nema arbitara iz “kolevke fudbala”.

Prethodno FIFA je saopštila listu sudija koji će suditi mečeve na Mundijalu, ali se tamo nije našao nijedan Englez.

Englske sudije, koje su ove sezone testirali VAR u FA kupu, u poslednje vreme dosta su kritikovani da sporo i konfuzno donose odluke.

Sudije koje su izabrane od strane FIFA u Rusiji će se isključivo baviti VAR teghnologijom, odnosno biće u timu od četiri čoveka koji će pregledati potencijalne incidente na svakoj od 64 utakmice.

Među 13 izabranih nalazi se čak devet koji rade pod patronatom UEFA, a nekoliko njih delili su pravdu na utakmicama Lige šampiona ove sezone.

Tu su trojica Italijana (Masimilijano Irati, Danijele Orsato, Paolo Valeri), dvojica Nemaca (Bastijan Dankert, Feliks Cvajer), koji su ove sezone u domaćim ligama već radili na istim funkcijama. Osim njih iz Evrope će VAR u Rusiji nadgledati i tandem iz Portugala Artur Dias Soareš i Tijago Bruno Lopes Martins, Holanđanin Dani Makeli i Poljak Pavel Gil.

Mundijal u Rusiji održaće se od 14. juna do 15. jula.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar