ЛШ - најава: Реал брани финале, а тврђава му није од камена!

"Када бисмо бирали, УВИЈЕК бисмо играли на свом стадиону", рекао је Зинедин Зидан у најави реванша полуфинала Лиге шампиона. Тако је и објаснио да се не осврће ка лошијим играма свог тима у сопственој кући.  Може ли Бајерн да се врати у Мадриду? Фудбалери Реал Мадрида против минхенског Бајерна на свом терену јуре треће узастопно финале Лиге шампиона и напад на нову, 13. титулу шампиона Европе.

Фудбал 30.04.2018 | 23:45
ЛШ - најава: Реал брани финале, а тврђава му није од камена!
Актуелни шампион Европе после преокрета славио је на Алијанц арени 2:1 и то не баш блиставом партијом и мораће да буде много опрезнији него у прошлој рунди када је на стадиону Сантијаго Бернабеу умало испустио 3:0 против Јувентуса из прве утакмице.

Тога је свестан и тренер краљевског клуба Зинедин Зидан.

"Потрошили смо кредит победом у Минхену. Не смемо да правимо исте грешке, мислим да ћемо бити много одлучнији. Као никад до сада", најављује Зидан одлично вече Реала, иако не може да рачуна на Данија Карвахала и Иска Аларкона.

Једно је сигурно, Реалу "лежи" Бајерн јер га је савладао чак шест пута у низу и са великим самопоуздањем чека 26. међусобни дуел, по чему је највеће ривалство на Старом континенту.

Најбољи фудбалер и стрелац Кристијано Роналдо у Минхену је први пут ове сезоне остао без поготка у Лиги шампиона, па ће сада имати додатни мотив да надмаши сопствени рекорд од 17 голова у елитном такмичењу. Тренутно је на 15...

Са друге стране, Бајерн није у идеалном моменту, његови нападачи су се испромашивали у првом мечу, али играче не напушта оптимизам.

"Морали смо да победимо 5:2 у Минхену. Никада нисам видео тако слаб Реал", рекао је штопер Никлас Зуле, на чије речи се надовезао Џошуа Кимих.

"Требало је да славимо 7:2. Ипак, ништа није изгубљено, идемо у Мадрид по победу", поручио је Кимих.

Интересантно да тренер Бајерна Јуп Хејнкес никада није елиминисан у полуфиналу од оснивања новог формата Лиге шампиона, а пре тога је то успело само Црвеној звезди у историјским сударима 1991. године када су се црвено-бели попели на кров Европе у такмичењу под називом Куп европских шампиона.

Може ли Бајерн да се издигне изнад ситуације и задржи Хејнкесову традицију у Лиги шампиона, коју је освајао и са Реалом и са Бајерном? Није немогуће, али биће тешко, поготово што у екипи неће бити Жером Боатенг, Артуро Видал, Кингсли Коман, Мануел Нојер је дуго ван строја, а неизвестан је и Арјен Робен.

Ко ће први изборити место у финалу у Кијеву биће познато сутра после реванша у Мадриду са почетком у 20.45 сати.

Прва рунда, одиграна прошле седмице у Минхену, завршена је у побједом браниоца титуле 2:1. Може ли реванш да донесе још један "брејк" и да избије шампиону Европе из руку најважнији клупски пехар на свету?

На стадиону Сантјаго Бернабеу у уторак ће бити одигран још један од најзначајнијих мечева сезоне, у којем ће Реал Мадрид дочекати Бајерн, са предношћу 2:1, у коју би требало урачунати изузетно важан гол "и по" предности у гостима, постигнут сјајним ударцем љевицом Марка Асенсија.

Турски судија Џунејт Чакир означиће тачно у 20.45 часова почетак спектакуларног окршаја, послије којег ћемо сазнати ко ће бити први учесник финала у Кијеву, 26. маја.

Интересантно је и већ добро познато да су ови ривали играли и прошле године у четвртфиналу и да је послије првих 90 минута резултат био такође 2:1 за Реал у Њемачкој. Онда је услиједио реванш, у којем су Мадриђани тек кроз продужетак изборили пласман, головима Кристијана Роналда и Марка Асенсија за коначних 4:2.

Да ли би и ове седмице могли да видимо сличан ватромет? Одговор се сам намеће, судећи према свему виђеном досад.

Реал јесте у нокаут рундама Лиге шампиона био феноменалан у гостима, јер је у осмини финала у Паризу савладао Пари Сен Жермен 2:1 (Роналдо, Каземиро), у четвртфиналу је разбио Јувентус у Торину 3:0 (Роналдо два гола и Марсело), а у уводу у сутрашњи реванш тријумфовао је и у Минхену 2:1 (Марсело и Роналдо).

Ипак, Зиданов тим није показао ту чврстину и код куће.

Пари Сен Жермен имао је одличних 1:1 послије полувремена прве утакмице осмине финала, па је у двадесетак минута наставка  "сакрио" лопту домаћину, али ту предност није искористио. Мадриђани су узвратили и погоцима Роналда и Марсела ипак победили 2:1.

Потом је на "Бернабеу" стигао Јувентус, у утакмици која ће остати дуго упамћена због великог повратка Торинеза, због њиховог недовољног тријумфа 3:1, као и због пенала који је оштро критиковани судија Мајкл Оливер досудио у надокнади времена у корист "краљевића".

Дакле, Реалова снага очигледно ове сезоне није иста када игра код куће и у гостима, а меч против Бајерна биће тест који ће показати да ли је екипа Зинедина Зидана у стању да пружи својим навијачима мирно последње вече Лиге шампиона у Мадриду ове сезоне.

"Увијек учите из добрих и лоших искустава", рекао је у најави меча капитен Реала Серхио Рамос, упитан за поуке извучене из меча против Јувентуса.

"Очекује нас велика ноћ на Бернабеуу и у таквим вечерима нису у првом плану само играчи, већ и навијачи. Позивам их да допринесу магичном амбијенту", додао је један од најбољих дефанзиваца на свијету, који је три пута освајао Лигу шампиона.

Зидан је такође одговорио на питање о различитим наступима свог тима код куће и у гостима, пославши снажну поруку.

"Када бих могао да бирам, одабрао бих да сваку утакмицу одиграмо на Бернабеуу. Поносни смо на то што можемо да играмо овде", рекао је тренер Реала.

Француски стручњак у најави реванша има неколико дилема у вези са саставом. Највећу бригу му задаје Исково стање, јер је Шпанчев наступ и даље неизвјестан због повреде. Такође, велико је питање и да ли ће наступити Дани Карвахал, који је такође дане послије првог меча провео на терапијама. Са друге стране, опоравио се Наћо и очекује се да заузме мјесто у одбрани крај десне аут линије, што значи да Зизу неће морати да експериментише са "прекомандом" крила Лукаса Васкеза у дефанзиву.

Када је у питању Бајерн, Арјен Робен и Жером Боатенг су доживјели повреде у првом мечу и придружили су се одраније одсутним Мануелу Нојеру, Артуру Видалу и Кингслију Коману. Истовремено, Јуп Хајнкес моћи ће да уврсти у екипу Давида Алабу, након што је дефанзивац њемачког првака пропустио први меч због бола у бутном мишићу.

Дан прије меча, ово су могући састави:

Реал: Навас - Наћо, Рамос, Варан, Марсело - Модрић, Крос, Касемиро - Асенсио, Бензема, Роналдо

Бајерн: Улрајх - Кимих, Хумелс, Шуле, Алаба - Мартинез, Алкантара, Родригез, Милер, Рибери - Левандовски.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар