LŠ - najava: Real brani finale, a tvrđava mu nije od kamena!

"Kada bismo birali, UVIJEK bismo igrali na svom stadionu", rekao je Zinedin Zidan u najavi revanša polufinala Lige šampiona. Tako je i objasnio da se ne osvrće ka lošijim igrama svog tima u sopstvenoj kući.  Može li Bajern da se vrati u Madridu? Fudbaleri Real Madrida protiv minhenskog Bajerna na svom terenu jure treće uzastopno finale Lige šampiona i napad na novu, 13. titulu šampiona Evrope.

Fudbal 30.04.2018 | 23:45
LŠ - najava: Real brani finale, a tvrđava mu nije od kamena!
Aktuelni šampion Evrope posle preokreta slavio je na Alijanc areni 2:1 i to ne baš blistavom partijom i moraće da bude mnogo oprezniji nego u prošloj rundi kada je na stadionu Santijago Bernabeu umalo ispustio 3:0 protiv Juventusa iz prve utakmice.

Toga je svestan i trener kraljevskog kluba Zinedin Zidan.

"Potrošili smo kredit pobedom u Minhenu. Ne smemo da pravimo iste greške, mislim da ćemo biti mnogo odlučniji. Kao nikad do sada", najavljuje Zidan odlično veče Reala, iako ne može da računa na Danija Karvahala i Iska Alarkona.

Jedno je sigurno, Realu "leži" Bajern jer ga je savladao čak šest puta u nizu i sa velikim samopouzdanjem čeka 26. međusobni duel, po čemu je najveće rivalstvo na Starom kontinentu.

Najbolji fudbaler i strelac Kristijano Ronaldo u Minhenu je prvi put ove sezone ostao bez pogotka u Ligi šampiona, pa će sada imati dodatni motiv da nadmaši sopstveni rekord od 17 golova u elitnom takmičenju. Trenutno je na 15...

Sa druge strane, Bajern nije u idealnom momentu, njegovi napadači su se ispromašivali u prvom meču, ali igrače ne napušta optimizam.

"Morali smo da pobedimo 5:2 u Minhenu. Nikada nisam video tako slab Real", rekao je štoper Niklas Zule, na čije reči se nadovezao Džošua Kimih.

"Trebalo je da slavimo 7:2. Ipak, ništa nije izgubljeno, idemo u Madrid po pobedu", poručio je Kimih.

Interesantno da trener Bajerna Jup Hejnkes nikada nije eliminisan u polufinalu od osnivanja novog formata Lige šampiona, a pre toga je to uspelo samo Crvenoj zvezdi u istorijskim sudarima 1991. godine kada su se crveno-beli popeli na krov Evrope u takmičenju pod nazivom Kup evropskih šampiona.

Može li Bajern da se izdigne iznad situacije i zadrži Hejnkesovu tradiciju u Ligi šampiona, koju je osvajao i sa Realom i sa Bajernom? Nije nemoguće, ali biće teško, pogotovo što u ekipi neće biti Žerom Boateng, Arturo Vidal, Kingsli Koman, Manuel Nojer je dugo van stroja, a neizvestan je i Arjen Roben.

Ko će prvi izboriti mesto u finalu u Kijevu biće poznato sutra posle revanša u Madridu sa početkom u 20.45 sati.

Prva runda, odigrana prošle sedmice u Minhenu, završena je u pobjedom branioca titule 2:1. Može li revanš da donese još jedan "brejk" i da izbije šampionu Evrope iz ruku najvažniji klupski pehar na svetu?

Na stadionu Santjago Bernabeu u utorak će biti odigran još jedan od najznačajnijih mečeva sezone, u kojem će Real Madrid dočekati Bajern, sa prednošću 2:1, u koju bi trebalo uračunati izuzetno važan gol "i po" prednosti u gostima, postignut sjajnim udarcem ljevicom Marka Asensija.

Turski sudija Džunejt Čakir označiće tačno u 20.45 časova početak spektakularnog okršaja, poslije kojeg ćemo saznati ko će biti prvi učesnik finala u Kijevu, 26. maja.

Interesantno je i već dobro poznato da su ovi rivali igrali i prošle godine u četvrtfinalu i da je poslije prvih 90 minuta rezultat bio takođe 2:1 za Real u Njemačkoj. Onda je uslijedio revanš, u kojem su Madriđani tek kroz produžetak izborili plasman, golovima Kristijana Ronalda i Marka Asensija za konačnih 4:2.

Da li bi i ove sedmice mogli da vidimo sličan vatromet? Odgovor se sam nameće, sudeći prema svemu viđenom dosad.

Real jeste u nokaut rundama Lige šampiona bio fenomenalan u gostima, jer je u osmini finala u Parizu savladao Pari Sen Žermen 2:1 (Ronaldo, Kazemiro), u četvrtfinalu je razbio Juventus u Torinu 3:0 (Ronaldo dva gola i Marselo), a u uvodu u sutrašnji revanš trijumfovao je i u Minhenu 2:1 (Marselo i Ronaldo).

Ipak, Zidanov tim nije pokazao tu čvrstinu i kod kuće.

Pari Sen Žermen imao je odličnih 1:1 poslije poluvremena prve utakmice osmine finala, pa je u dvadesetak minuta nastavka  "sakrio" loptu domaćinu, ali tu prednost nije iskoristio. Madriđani su uzvratili i pogocima Ronalda i Marsela ipak pobedili 2:1.

Potom je na "Bernabeu" stigao Juventus, u utakmici koja će ostati dugo upamćena zbog velikog povratka Torineza, zbog njihovog nedovoljnog trijumfa 3:1, kao i zbog penala koji je oštro kritikovani sudija Majkl Oliver dosudio u nadoknadi vremena u korist "kraljevića".

Dakle, Realova snaga očigledno ove sezone nije ista kada igra kod kuće i u gostima, a meč protiv Bajerna biće test koji će pokazati da li je ekipa Zinedina Zidana u stanju da pruži svojim navijačima mirno poslednje veče Lige šampiona u Madridu ove sezone.

"Uvijek učite iz dobrih i loših iskustava", rekao je u najavi meča kapiten Reala Serhio Ramos, upitan za pouke izvučene iz meča protiv Juventusa.

"Očekuje nas velika noć na Bernabeuu i u takvim večerima nisu u prvom planu samo igrači, već i navijači. Pozivam ih da doprinesu magičnom ambijentu", dodao je jedan od najboljih defanzivaca na svijetu, koji je tri puta osvajao Ligu šampiona.

Zidan je takođe odgovorio na pitanje o različitim nastupima svog tima kod kuće i u gostima, poslavši snažnu poruku.

"Kada bih mogao da biram, odabrao bih da svaku utakmicu odigramo na Bernabeuu. Ponosni smo na to što možemo da igramo ovde", rekao je trener Reala.

Francuski stručnjak u najavi revanša ima nekoliko dilema u vezi sa sastavom. Najveću brigu mu zadaje Iskovo stanje, jer je Špančev nastup i dalje neizvjestan zbog povrede. Takođe, veliko je pitanje i da li će nastupiti Dani Karvahal, koji je takođe dane poslije prvog meča proveo na terapijama. Sa druge strane, oporavio se Naćo i očekuje se da zauzme mjesto u odbrani kraj desne aut linije, što znači da Zizu neće morati da eksperimentiše sa "prekomandom" krila Lukasa Vaskeza u defanzivu.

Kada je u pitanju Bajern, Arjen Roben i Žerom Boateng su doživjeli povrede u prvom meču i pridružili su se odranije odsutnim Manuelu Nojeru, Arturu Vidalu i Kingsliju Komanu. Istovremeno, Jup Hajnkes moći će da uvrsti u ekipu Davida Alabu, nakon što je defanzivac njemačkog prvaka propustio prvi meč zbog bola u butnom mišiću.

Dan prije meča, ovo su mogući sastavi:

Real: Navas - Naćo, Ramos, Varan, Marselo - Modrić, Kros, Kasemiro - Asensio, Benzema, Ronaldo

Bajern: Ulrajh - Kimih, Humels, Šule, Alaba - Martinez, Alkantara, Rodrigez, Miler, Riberi - Levandovski.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar