"Док сам здрава, високо ћу се котирати!"

Босанскохерцеговачка џудисткиња, Лариса Церић, од понедељка је прва на свјетској ранг листи у категорији изнад 78 килограма.

Остали спортови 03.05.2018 | 21:30
"Док сам здрава, високо ћу се котирати!"
"Прво мјесто на свјетској ранг листи џудисткиња ме додатно мотивише и најсретнија бих била када бих успјела да се до Олимпијских игара 2020. у Токију задржим на тој позицији", изјавила је босанскохерцеговачка џудисткиња Лариса Церић, која је за викенд други пут у каријери освојила сребрну медаљу на Европском првенству у Тел Авиву.

"Иако нисам успјела да освојим златну медаљу, јако сам задовољна сребрном јер дуги низ година радим, пуно сам уложила у себе да бих бошла до ових резултата. Задњу годину и по имам континуитет у остваривању резултата. Свако такмичење сам ту око медаље или, евентуално, медаља и поносна сам на ту чињеницу", изјавила је Церић на конференцији за медије, а преноси агенција "Анадолија".

Двадесетседмогодишња Церић је у категорији више од 78 килограма на путу до финала савладала Туркињу Себиле Акбулут, Хрватицу Ивану Маранић, Украјинку Јелизавету Каланину. У борби за злато Церић је изгубила од Францускиње Романе Дико.

"Посебно је бити у финалу Европског првенства. У тој борби сам дала 200 посто, а борба је била јако тешка и исцрпљујућа. Нажалост, нисам имала довољно времена да се опоравим и у финале уђем мало свјежа. Нажалост, нисам успјела освојити златну медаљу у финалу".

Босанскохерцеговачка такмичарка од данас је прва на свјетској ранг листи џудисткиња у категорији изнад 78 килограма. Она је захваљујући сребрној медаљи на Европском првенству у Тел Авиву, у новом поретку џудисткиња планете, објављеном јутрос, побољшала пласман за два мјеста. Сходно томе, преузела је лидерску позицију са 5.165 бодова.

''Велика је част да сам напокон дошла до те прве позиције на свјетској ранг листи. Задњу годину и по имам јако добре резултате, имам континуитет у форми и ово је резултат задње године и по када сам почела освајати све те медаље. Поносна сам на ту чињеницу. Увијек волим да кажем да ми је драго што сам једина из БиХ која је успјела да буде прва на свјетској ранг листи у било којем спорту", рекла је Церић.

Овај успјех је, како је казала, додатно мотивише да настави радити и тежити ка новим успјесима.

"Волим да тренирам, волим да се такмичим и све гледам као такмичење. Мотивише ме, то је мој спорт, мој живот. Радим оно што волим. Ово прво мјесто на свјетској ранг листи је још већи мотив да се боље спремам и више тренирам. До краја године имам Медитеранске игре, као и Свјетско првенство за сениоре. Почеле су квлификације и желим да одем на Олимпијске игре што боље позиционирана на свјетској ранг листи. Најсретнија бих била када бих успјела да се до Токија задржим на првом мјесту. Видјећемо, се зависи од здравственог стања. Надам се да неће бити озбиљних повреда. Све док сам здрава, сигурна сам у себе и знам да ћу високо котирати у свим такмичењима", поручила је Церић.

Селектор џудо репрезентације БиХ Бранислав Црногорац поручио је да се темељем свих резултата које је у претходном периоду остварила Церић нада да ће на једном од сљедећих европских првенстава медаља бити сјајнија.

Говорећи у успјесима Џудо савеза БиХ, Црногорац је казао да је ова година почела с великим успјесима.

“Прошла година је била резултатски наша година из снова и мислили смо да је непоновљива јер смо освојили двије свјетске и европске медеље. Међутим, ова година је поново кренула величанствено и оно што волим рећи заџудо спорт, никада не корачамо уназад. Сваке године један квалитетно нови резултат направимо", рекао је Црногорац.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар