Зашто је Марко Јанковић показивао дрес публици?

После спектакуларног гола против Војводине, фудбалер Партизана Марко Јанковић је имао поруку за навијаче. "Никада не летим и не обазирем се на негативне коментаре", тврди везиста црно-белих.

Фудбал 01.05.2018 | 09:00
Зашто је Марко Јанковић показивао дрес публици?
После елиминације Партизана од Викторије Плзењ у шеснаестини финала Лиге Европе, навијачи црно-белих били су незадовољни залагањем готово целог тима, а поготово Марка Јанковића.

Навијачи су критиковали и њега и саиграче не због пораза и елиминације, већ пре свега због малокрвне игре, без жара и жеље, без страсти. Тада је Јанковић на свом Инстаграм профлу написао ово:

"Дупла круна и пролазак групне фазе ЛЕ!!! Да ли ова екипа стварно заслужује критике после резултата којима се нико није надао, после резултата на које се чекало више од 10 година??? Људи брзо заборављају, то је највећи проблем! Колико год да волите овај клуб и колико год дуго да навијате за њега, никоме није теже од нас, јер у питању су наши животи и наше каријере".

Репрезентативац Црне Горе чудио навијачима који мисле да он и његови саиграчи не заслужују дрес Партизана и запитао се да ли би заиста било боље да су црно-бели "херојски" завршили такмичење у ранијој фази. 

"Свака част момцима, поносан сам на сваког од њих и срећан што сам сваког дана са њима, а вама којима ништа не значи ово што смо постигли, желим да сваке године гледате свој вољени тим како игра Лигу Европе, па можда годинама схватите колико је то тешко", гласио је додатни одговор Јанковића критичарски настројеним навијачима Партизана.

Партизан је после тога везао неколико добрих утакмица и резултата, али је онда уследио "вечити дерби" у којем црно-бели као да нису ни постојали, а затим и пораз од Чукаричког у првој утакмици полуфинала Купа Србије (2:4).

И онда нови шамар за Партизан и његове навијаче - пораз од Војводине у Новом Саду. Војводина која јесте име у српском фудбалу, али ове сезоне далеко је од оне Војводине која је знала да плени игром и декласира београдске ривале.

Војводина је повела, да би изједначио Марко Јанковић спектакуларним голом. Тај гол је прославио мало неоубичајено - прилично страсно, што њему иначе није својствено. Скинуо је дрес, одгурнуо саиграче у жељи да им покаже да жели да буде "у центру пажње" и потом потрчао ка делу стадиона "Карађорђе" где су камере и показао дрес и још нешто добацио у стилу: "Ево ко је Марко Јанковић!".



Тај детаљ наравно, није промакао навијачима Партизана који су на друштвеним мрежама "разапели" Јанковића.

У изјави за клупски сајт, Јанковић о притисцима и тежини играња за Партизан, каже:

"Ја сам неко ко у својој глави увек зна колико може и колико вредим без обзира на ситуацију и на тренутно стање. У фудбалу као и спорту долази до пада форме, што је и нормално, али је најбитније трудити се да се то превазиђе. Не обазирем се на негативне коментаре, као што ни после позитивних не полетим", рекао је он.

Јанковићу се, очигледно, накупило много тога, па је "пукао", али једном добром партијом и прелепим голом, не може да избрише и анулира све оне лошије партије и некакву незаинтересованост, летаргију на терену, бар тако изгледа...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар