Zašto je Marko Janković pokazivao dres publici?

Posle spektakularnog gola protiv Vojvodine, fudbaler Partizana Marko Janković je imao poruku za navijače. "Nikada ne letim i ne obazirem se na negativne komentare", tvrdi vezista crno-belih.

Fudbal 01.05.2018 | 09:00
Zašto je Marko Janković pokazivao dres publici?
Posle eliminacije Partizana od Viktorije Plzenj u šesnaestini finala Lige Evrope, navijači crno-belih bili su nezadovoljni zalaganjem gotovo celog tima, a pogotovo Marka Jankovića.

Navijači su kritikovali i njega i saigrače ne zbog poraza i eliminacije, već pre svega zbog malokrvne igre, bez žara i želje, bez strasti. Tada je Janković na svom Instagram proflu napisao ovo:

"Dupla kruna i prolazak grupne faze LE!!! Da li ova ekipa stvarno zaslužuje kritike posle rezultata kojima se niko nije nadao, posle rezultata na koje se čekalo više od 10 godina??? Ljudi brzo zaboravljaju, to je najveći problem! Koliko god da volite ovaj klub i koliko god dugo da navijate za njega, nikome nije teže od nas, jer u pitanju su naši životi i naše karijere".

Reprezentativac Crne Gore čudio navijačima koji misle da on i njegovi saigrači ne zaslužuju dres Partizana i zapitao se da li bi zaista bilo bolje da su crno-beli "herojski" završili takmičenje u ranijoj fazi. 

"Svaka čast momcima, ponosan sam na svakog od njih i srećan što sam svakog dana sa njima, a vama kojima ništa ne znači ovo što smo postigli, želim da svake godine gledate svoj voljeni tim kako igra Ligu Evrope, pa možda godinama shvatite koliko je to teško", glasio je dodatni odgovor Jankovića kritičarski nastrojenim navijačima Partizana.

Partizan je posle toga vezao nekoliko dobrih utakmica i rezultata, ali je onda usledio "večiti derbi" u kojem crno-beli kao da nisu ni postojali, a zatim i poraz od Čukaričkog u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije (2:4).

I onda novi šamar za Partizan i njegove navijače - poraz od Vojvodine u Novom Sadu. Vojvodina koja jeste ime u srpskom fudbalu, ali ove sezone daleko je od one Vojvodine koja je znala da pleni igrom i deklasira beogradske rivale.

Vojvodina je povela, da bi izjednačio Marko Janković spektakularnim golom. Taj gol je proslavio malo neoubičajeno - prilično strasno, što njemu inače nije svojstveno. Skinuo je dres, odgurnuo saigrače u želji da im pokaže da želi da bude "u centru pažnje" i potom potrčao ka delu stadiona "Karađorđe" gde su kamere i pokazao dres i još nešto dobacio u stilu: "Evo ko je Marko Janković!".



Taj detalj naravno, nije promakao navijačima Partizana koji su na društvenim mrežama "razapeli" Jankovića.

U izjavi za klupski sajt, Janković o pritiscima i težini igranja za Partizan, kaže:

"Ja sam neko ko u svojoj glavi uvek zna koliko može i koliko vredim bez obzira na situaciju i na trenutno stanje. U fudbalu kao i sportu dolazi do pada forme, što je i normalno, ali je najbitnije truditi se da se to prevaziđe. Ne obazirem se na negativne komentare, kao što ni posle pozitivnih ne poletim", rekao je on.

Jankoviću se, očigledno, nakupilo mnogo toga, pa je "pukao", ali jednom dobrom partijom i prelepim golom, ne može da izbriše i anulira sve one lošije partije i nekakvu nezainteresovanost, letargiju na terenu, bar tako izgleda...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar