Заплијењена тона кокаина

Шпанска полиција заплијенила је од албанске мафије тону кокаина и милион и по евра у готовини, а пет особа је ухапшено.

Свијет 30.04.2018 | 18:43
Заплијењена тона кокаина
Акција је изведена у сарадњи са америчком Управом за сузбијање дроге, колумбијским државним службама и Европолом.

Криминална група коју су водили албански држављани прошверцовала је велике количине кокаина из Колумбије, користећи за растурање сараднике из Шпаније, преноси шпански лист АБЦ.

Како је саопштио Генерални директорат шпанске полиције, истрага је почела прошлог новембра када се сазнало да Албанаци са боравиштем у Шпанији чартер-летовима из Колумбије пребацују велике количине кокаина.

Вође групе преселиле су се у Шпанију како би успоставиле центар за увоз дроге у Европу.

Уз помоћ посебног уређаја, пронађено је 790 пакета укупне масе хиљаду килограма и 1.550.000 евра у торби намјењених за плаћање транспорта дроге.

Како се истиче, врхунац операције било је хапшење у Мадриду двојице Албанаца и двојице шпанских држављана са претходним полцијским досијеом који су били одговорни за логистику и транспорт кокаина.

У полицијској акцији заплијењено је и пет возила, лажне полицијске регистарске таблице, мобилни телефони и оружје са муницијом.

(Тањуг)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Новоматиц Адмирал

30.04.2018 22:15

Ово је дјело Аустријског концерна Новоматиц Адмирал чија је примарна дјелатност прање новца нарко картела из Јужне Америке,а поред тога јако добро се сналазе и у транспорту дроге до земаља западног балкана. Тај исти Новоматиц Адмирал послије и са предсједником Додиком,а у Бањалуци имају заједничке фирме за прање новца НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ доо.

ОДГОВОРИТЕ