Zaplijenjena tona kokaina

Španska policija zaplijenila je od albanske mafije tonu kokaina i milion i po evra u gotovini, a pet osoba je uhapšeno.

Svijet 30.04.2018 | 18:43
Zaplijenjena tona kokaina
Akcija je izvedena u saradnji sa američkom Upravom za suzbijanje droge, kolumbijskim državnim službama i Evropolom.

Kriminalna grupa koju su vodili albanski državljani prošvercovala je velike količine kokaina iz Kolumbije, koristeći za rasturanje saradnike iz Španije, prenosi španski list ABC.

Kako je saopštio Generalni direktorat španske policije, istraga je počela prošlog novembra kada se saznalo da Albanaci sa boravištem u Španiji čarter-letovima iz Kolumbije prebacuju velike količine kokaina.

Vođe grupe preselile su se u Španiju kako bi uspostavile centar za uvoz droge u Evropu.

Uz pomoć posebnog uređaja, pronađeno je 790 paketa ukupne mase hiljadu kilograma i 1.550.000 evra u torbi namjenjenih za plaćanje transporta droge.

Kako se ističe, vrhunac operacije bilo je hapšenje u Madridu dvojice Albanaca i dvojice španskih državljana sa prethodnim polcijskim dosijeom koji su bili odgovorni za logistiku i transport kokaina.

U policijskoj akciji zaplijenjeno je i pet vozila, lažne policijske registarske tablice, mobilni telefoni i oružje sa municijom.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Novomatic Admiral

30.04.2018 22:15

Ovo je djelo Austrijskog koncerna Novomatic Admiral čija je primarna djelatnost pranje novca narko kartela iz Južne Amerike,a pored toga jako dobro se snalaze i u transportu droge do zemalja zapadnog balkana. Taj isti Novomatic Admiral poslije i sa predsjednikom Dodikom,a u Banjaluci imaju zajedničke firme za pranje novca NOVO RS doo i RSA GAMING doo.

ODGOVORITE