Јокановић: Важна је само побједа, није битан начин!

Српски тренер Славиша Јокановић је једна од главних звезда у енглеском фудбалу у финишу сезоне.

Фудбал 02.05.2018 | 23:00
Јокановић: Важна је само побједа, није битан начин!
Бивши тренер Партизана је на корак великог подвига и уласка у Премијер лигу са Фуламом.

Уколико успе, то ће му бити други такав подухват у каријери, јер је пре неколико сезона у елиту увео и Вотфорд.

У интервјуу за "Тренеров глас" (Тхе Цоацхес' Воице) причао је о тешких првих шест месеци на Крејвен Котиџу, када се често спекулисало о његовом одласку и труду да уведе свој стил игре који ће најбоље функционисати са играчима које има на располагању.

Објаснио је зашто му је стил игре мање битан од резултата.

"Ми градимо стил. Стил пре нас не постоји, то је јасно. Када дођемо на ову позицију опажамо шта имамо на располагању. На почетку, првих шест месеци је било врло компликовано. Нисмо пронашли јасан пут како ћемо играти и то је био врло тежак период за тим.

У другој сезони, коју смо почели са новим тимом, са новим играчима, корак по корак смо проналазили јасан пут, и тражили начин да градимо неку врсту стила. На крају, препознати смо као тим који игра добар фудбал, имамо сјајан сил и верујемо у правац којим идемо, па је много лакше за ову групу играча да побеђује.

Мени је врло важно да су моји играчи задовољни и да верују да је ово прави пут. Да верују да је то најбоље за њих. Тада тим игра на овај начин, који смо тражили и прошле сезоне.

Схватам да су у фудбалу важни само резултати. На крају утакмице људи гледају ко је победио, ко је изгубио или играо нерешено. Верујемо у овај пут који смо изабрали, да ова група играча може да пронађе корист и побеђује на лакши начин него што бисмо неким другим начином игре.

Ја само желим да побеђујемо. Нисам превелики естета. Желим да се такмичим, победим и освојим што више поена је могуће, на који начин је мање важно", рекао је Јокановић.

Фулам је тренутно трећи у Чемпионшипу са бодом мање од другопласираног Кардифа, коло пре краја сезоне.

У последњој рунди Велшани дочекују Рединг, који се бори за опстанак, док Фулам гостује Бирмингему, који је у идентичној ситуацији.

Коло одлуке је на програму у недељу од 13:30.



Фулам је у серији од 23 утакмице без пораза у Чемпионшипу, што је апсолутни рекорд лондонског клуба!

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар