Jokanović: Važna je samo pobjeda, nije bitan način!

Srpski trener Slaviša Jokanović je jedna od glavnih zvezda u engleskom fudbalu u finišu sezone.

Fudbal 02.05.2018 | 23:00
Jokanović: Važna je samo pobjeda, nije bitan način!
Bivši trener Partizana je na korak velikog podviga i ulaska u Premijer ligu sa Fulamom.

Ukoliko uspe, to će mu biti drugi takav poduhvat u karijeri, jer je pre nekoliko sezona u elitu uveo i Votford.

U intervjuu za "Trenerov glas" (The Coaches' Voice) pričao je o teških prvih šest meseci na Krejven Kotidžu, kada se često spekulisalo o njegovom odlasku i trudu da uvede svoj stil igre koji će najbolje funkcionisati sa igračima koje ima na raspolaganju.

Objasnio je zašto mu je stil igre manje bitan od rezultata.

"Mi gradimo stil. Stil pre nas ne postoji, to je jasno. Kada dođemo na ovu poziciju opažamo šta imamo na raspolaganju. Na početku, prvih šest meseci je bilo vrlo komplikovano. Nismo pronašli jasan put kako ćemo igrati i to je bio vrlo težak period za tim.

U drugoj sezoni, koju smo počeli sa novim timom, sa novim igračima, korak po korak smo pronalazili jasan put, i tražili način da gradimo neku vrstu stila. Na kraju, prepoznati smo kao tim koji igra dobar fudbal, imamo sjajan sil i verujemo u pravac kojim idemo, pa je mnogo lakše za ovu grupu igrača da pobeđuje.

Meni je vrlo važno da su moji igrači zadovoljni i da veruju da je ovo pravi put. Da veruju da je to najbolje za njih. Tada tim igra na ovaj način, koji smo tražili i prošle sezone.

Shvatam da su u fudbalu važni samo rezultati. Na kraju utakmice ljudi gledaju ko je pobedio, ko je izgubio ili igrao nerešeno. Verujemo u ovaj put koji smo izabrali, da ova grupa igrača može da pronađe korist i pobeđuje na lakši način nego što bismo nekim drugim načinom igre.

Ja samo želim da pobeđujemo. Nisam preveliki esteta. Želim da se takmičim, pobedim i osvojim što više poena je moguće, na koji način je manje važno", rekao je Jokanović.

Fulam je trenutno treći u Čempionšipu sa bodom manje od drugoplasiranog Kardifa, kolo pre kraja sezone.

U poslednjoj rundi Velšani dočekuju Reding, koji se bori za opstanak, dok Fulam gostuje Birmingemu, koji je u identičnoj situaciji.

Kolo odluke je na programu u nedelju od 13:30.



Fulam je u seriji od 23 utakmice bez poraza u Čempionšipu, što je apsolutni rekord londonskog kluba!

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar