Продаје се папин Ламборгхини

Јединствени Хурацан, који је папа Фрања добио на поклон од Ламборгхинија крајем 2017, биће понуђен на продају 12. маја на добротворној аукцији у Монаку.

Занимљивости 30.04.2018 | 14:36
Продаје се папин Ламборгхини
Прошлогодишња вест да је италијански произвођач суперспортских аутомобила поклонио скупоцени Ламборгхини папи Фрањи, који је широм света познат по томе да користи изузетно скромне и јефтине аутомобиле, представљала је у први мах изненеђење. 

Ствари су постале јасније када је објављено да папа уопште неће користити свој Хурацан, већ је план отпочетка био да га прода а новац да поклони у добротворне сврхе.

Папин Ламбо је Хурацан са задњим погоном, а настао је у одељењу за персонализацију италијанског произвођача и не треба посебно наглашавати да је у питању јединствено возило. 

Аутомобил је офарбан у бело, са златно-жутим детаљима у част државних симбола Ватикана, а папа је приликом примопредаје благословио овај специјални Ламборгхини и потписао се на возило.

Унутрашњост је изведена у комбинацији црних и белих детаља, са обиљем коже. 

Што се тиче мотора, он је остао непромењен у односу на регуларни Хурацан са задњим погоном – агрегат производи 580 кс и 540 Нм. 

Процењује се да ће 12. маја у Монаку аутомобил достићи цену између 250.000 и 350.000 евра.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

глигорије

02.05.2018 09:36

Ауу каква лимузина

ОДГОВОРИТЕ