Prodaje se papin Lamborghini

Jedinstveni Huracan, koji je papa Franja dobio na poklon od Lamborghinija krajem 2017, biće ponuđen na prodaju 12. maja na dobrotvornoj aukciji u Monaku.

Zanimljivosti 30.04.2018 | 14:36
Prodaje se papin Lamborghini
Prošlogodišnja vest da je italijanski proizvođač supersportskih automobila poklonio skupoceni Lamborghini papi Franji, koji je širom sveta poznat po tome da koristi izuzetno skromne i jeftine automobile, predstavljala je u prvi mah izneneđenje. 

Stvari su postale jasnije kada je objavljeno da papa uopšte neće koristiti svoj Huracan, već je plan otpočetka bio da ga proda a novac da pokloni u dobrotvorne svrhe.

Papin Lambo je Huracan sa zadnjim pogonom, a nastao je u odeljenju za personalizaciju italijanskog proizvođača i ne treba posebno naglašavati da je u pitanju jedinstveno vozilo. 

Automobil je ofarban u belo, sa zlatno-žutim detaljima u čast državnih simbola Vatikana, a papa je prilikom primopredaje blagoslovio ovaj specijalni Lamborghini i potpisao se na vozilo.

Unutrašnjost je izvedena u kombinaciji crnih i belih detalja, sa obiljem kože. 

Što se tiče motora, on je ostao nepromenjen u odnosu na regularni Huracan sa zadnjim pogonom – agregat proizvodi 580 ks i 540 Nm. 

Procenjuje se da će 12. maja u Monaku automobil dostići cenu između 250.000 i 350.000 evra.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

gligorije

02.05.2018 09:36

Auu kakva limuzina

ODGOVORITE