Због чега је сурутка прави еликсир здравља?

Сурутка је нуспроизвод производње сира и јогурта, у коме остају најбољи и највреднији састојци млека: витамини Б и Е, минерали и млечни шећери који су важни за изградњу најбитнијих веза у мозгу.

Здравље 30.04.2018 | 14:21
Због чега је сурутка прави еликсир здравља?
Због свих предности које има по људско здравље, стручњаци препоручују конзумирање од пола до једног литра сурутке дневно. А те предности су:

1. Помаже код мршављења

- 100 грама сурутке има само 26 калорија. Она садржи низ беланчевина и ствара осећај ситости. Сурутка је сиромашна мастима и калоријама.

2. Помаже код затвора

- Сурутка има диуретска својства. Она ће брзо подстаћи пробаву и ослободити непријатног осећаја надутости и затвора. Ипак, немојте претеривати са конзумацијом, будући да би могла да изазове пролив. Држите се количине до једног литра дневно.

3. Лек за јетру

- Овај напитак садржи бета-лактоглобулин који организам снабдева аминокиселинама - БЦАА, које помажу код узнапредовалих болести јетре, па оболелима од цирозе помаже да живе дуже и квалитетније.

4. Изграђује мишиће

- Сурутка, посебно она у праху, не само да ће помоћи при изградње мишићне масе, већ и код опоравка мишића након физичког напора.

5. Регулише повишене масноће у крви

- Сурутка се препоручује људима који имају проблема са повишеним масноћама у крви. Након неколико недеља редовне конзумације, то ћете моћи да докажете сопственим примером.

6. "Подстиче срећу" и смањује осећај умора

- Сурутка постиче лучење серотонина, хормона среће, и тако смањује осећај стреса и хроничног умора.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар