Саудијци граде један од највећих центара забаве

У близини Ријада, главног града Саудијске Арабије, постављени су темељи пројекта „Квидија“, који ће бити један од највећих центара забаве на свету.

Занимљивости 30.04.2018 | 13:32
Саудијци граде један од највећих центара забаве
Церемонији постављања темеља центра, који би требало да буде изграђен на подручју удаљеном 40 километара западно од Ријада на површини од 334 квадратна километра, присуствовали саудијски краљ Салман бин Абдулазиз ал Сауд, саудијски престолонаследник Мухамед бин Салман и бројни регионални и међународни инвеститори, преноси Анадолија.

 Претпоставља се да ће по изградњи „Квидије“ (Qиддиyа) милијарде долара које саудијски држављани на забаву троше у иностранству остати на домаћем тржишту, да ће страни инвеститори доћи у земљу, и да ће то подручје постати популарна туристичка дестинација за посетиоце из региона и целог света.

Прва фаза пројекта би могла бити завршена већ 2022. године.

Саудијска новинска агенција СПА јавила је како је председавајући извршног одбора пројекта Мајкл Рајненгер на свечаној церемонији рекао да пројекат, с његовим спортским, забавним и културним активностима, чека блистава будућност.

Рајненгер је истакао да ће се радити с истакнутим стручњацима како би посетиоцима и свим становницима Саудијске Арабије понудили нову врсту забаве додајући да је пројекат један од камена темељаца визије за 2030. годину.

Две трећине становништва Саудијске Арабије, наводи Рајненгер, чине особе млађе од 35 година, а пројекат би могао бити озбиљно тржиште и за међународне инвеститоре и због близине главног града.

Председавајући извршног одбора пројекта је рекао да ће „Квидија“, површински гледано, бити два и по пута већа од „Дизни света“ у Орланду и да ће од 2030. године моћи да прими 17 милиона посетилаца.

Осим тога, претпоставља се да ће, захваљујући овом пројекту, бити отворено око 57.000 радних места.

РТС
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар