БЕЛ: Ко је отписао Андерлехт? Зебре прегажене!

Првак Белгије примакао се на пет бодова заостатка лидеру Клуб Брижу, а до краја је остало још четири рунде.  Са Пинто срушио и Гентову тврђаву! После четири неуспешна гостовања Стандард коначно славио на стадиону Артевелде.

Фудбал 30.04.2018 | 14:00
БЕЛ: Ко је отписао Андерлехт? Зебре прегажене!
Неко је морао да плати цех. Андерлехт је декласирао Шарлроа, више игром него резултатом, истовремено се вратио на победнички колосек и четири кола пре завршетка плеј-офа пришао лидеру Клуб Брижу на пет бодова заостатка. Нада о одбрани титуле још живи - 3:1 (1:0).

Бриселски великан одржао је час фудбала Зебрама, које су и у шестој рунди плеј-офа показале да су недорасле борби за место у неком од континентланих такмичења. У прилог томе иде податак да су примили највише голова, чак 15, у доигравању, али и да на Констант Ванден Штоку нису прешли центар у првом делу игре. Још мало, па буквално. Свега једна полушанса, која је окончана ударцем ван гола Селса. За то време пулени Хејна Ванхезебрука диктирали су темпо, градили акције, кружили око шеснаестерца гостију као орао око плена... Иницјатива Андерлехта исплатила се минут пре одласка на велики одмор, када је Петер Херкенс матирао Пенетоа.

Јапански интернационалац Рјота Мориока удвостручио је предност у 57. минуту, а гости су почели да играју фудбал тек у последњих 20. минута меча. Резаеи је у првом шуту на гол Андерлехта у другом полувремену успео да погоди мрежу, али је неизвесност трајала свега три минута. Шарлроа је кренуо у напад и одмах био кажњен. Ленадер Дендонкер је искористио одлићну акцију домаћих и, испоставило се, поставио коначан резултат.

Српски интернационалац Лазар Марковић у игру је ушао у 90. минуту пошто је заменио Мориоку. 

Са Пинто срушио и Гентову тврђаву! После четири неуспешна гостовања Стандард коначно славио на стадиону Артевелде.

Стандард из Лијежа коначно је победио на гостовању у Генту. Екипа Рикарда са Пинта славила је са 3:1 у мечу шестом колу плеј-офа. То је био први тријумф Стандарда на стадиону Артевелде после четири сушна меча.

А до победе су гости дошли уз доста среће и после преокрета. Јер, Гент је повео у 43. минуту голом Ранжела Јанге и мирисало је да ће се лоша традиција по Стандард наставити.

Ипак, у наставку утакмице Са Пинто је очигледно успео да пробуди и додатно мотивише екипу па су почели да гризу за сваку лопту.

У 53. минуту изједначујући гол дао је репрезентативац Босне и Херцеговине Гојко Цимирот. А само пет минута касније Стандард је повео преко Едмилсона Жуниора.

Могао је Гент да изједначи шест минута пре краја утакмице, али украјински везиста Роман Јаремчукније искористио пенал. А коначан резултат поставио је Луис Каванда у четвртом минуту надокнаде.

БЕЛГИЈА 1, ПЛЕЈ-ОФ - 36. КОЛО

Петак
Генк - Клуб Бриж 1:1 (0:0)
/Тросар 69 - Весли 65/

Недеља
Андерлехт - Шарлроа 3:1 (1:0)
/Херкенс 44, Мориока 57, Дендонкер 73 - Резаеи 70/

Гент - Стандард 1:3 (1:0)
/Јанга 43 - Цимирот 53, Жуниор 58, Каванда 90+4/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар