BEL: Ko je otpisao Anderleht? Zebre pregažene!

Prvak Belgije primakao se na pet bodova zaostatka lideru Klub Brižu, a do kraja je ostalo još četiri runde.  Sa Pinto srušio i Gentovu tvrđavu! Posle četiri neuspešna gostovanja Standard konačno slavio na stadionu Artevelde.

Fudbal 30.04.2018 | 14:00
BEL: Ko je otpisao Anderleht? Zebre pregažene!
Neko je morao da plati ceh. Anderleht je deklasirao Šarlroa, više igrom nego rezultatom, istovremeno se vratio na pobednički kolosek i četiri kola pre završetka plej-ofa prišao lideru Klub Brižu na pet bodova zaostatka. Nada o odbrani titule još živi - 3:1 (1:0).

Briselski velikan održao je čas fudbala Zebrama, koje su i u šestoj rundi plej-ofa pokazale da su nedorasle borbi za mesto u nekom od kontinentlanih takmičenja. U prilog tome ide podatak da su primili najviše golova, čak 15, u doigravanju, ali i da na Konstant Vanden Štoku nisu prešli centar u prvom delu igre. Još malo, pa bukvalno. Svega jedna polušansa, koja je okončana udarcem van gola Selsa. Za to vreme puleni Hejna Vanhezebruka diktirali su tempo, gradili akcije, kružili oko šesnaesterca gostiju kao orao oko plena... Inicjativa Anderlehta isplatila se minut pre odlaska na veliki odmor, kada je Peter Herkens matirao Penetoa.

Japanski internacionalac Rjota Morioka udvostručio je prednost u 57. minutu, a gosti su počeli da igraju fudbal tek u poslednjih 20. minuta meča. Rezaei je u prvom šutu na gol Anderlehta u drugom poluvremenu uspeo da pogodi mrežu, ali je neizvesnost trajala svega tri minuta. Šarlroa je krenuo u napad i odmah bio kažnjen. Lenader Dendonker je iskoristio odlićnu akciju domaćih i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.

Srpski internacionalac Lazar Marković u igru je ušao u 90. minutu pošto je zamenio Morioku. 

Sa Pinto srušio i Gentovu tvrđavu! Posle četiri neuspešna gostovanja Standard konačno slavio na stadionu Artevelde.

Standard iz Liježa konačno je pobedio na gostovanju u Gentu. Ekipa Rikarda sa Pinta slavila je sa 3:1 u meču šestom kolu plej-ofa. To je bio prvi trijumf Standarda na stadionu Artevelde posle četiri sušna meča.

A do pobede su gosti došli uz dosta sreće i posle preokreta. Jer, Gent je poveo u 43. minutu golom Ranžela Jange i mirisalo je da će se loša tradicija po Standard nastaviti.

Ipak, u nastavku utakmice Sa Pinto je očigledno uspeo da probudi i dodatno motiviše ekipu pa su počeli da grizu za svaku loptu.

U 53. minutu izjednačujući gol dao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Gojko Cimirot. A samo pet minuta kasnije Standard je poveo preko Edmilsona Žuniora.

Mogao je Gent da izjednači šest minuta pre kraja utakmice, ali ukrajinski vezista Roman Jaremčuknije iskoristio penal. A konačan rezultat postavio je Luis Kavanda u četvrtom minutu nadoknade.

BELGIJA 1, PLEJ-OF - 36. KOLO

Petak
Genk - Klub Briž 1:1 (0:0)
/Trosar 69 - Vesli 65/

Nedelja
Anderleht - Šarlroa 3:1 (1:0)
/Herkens 44, Morioka 57, Dendonker 73 - Rezaei 70/

Gent - Standard 1:3 (1:0)
/Janga 43 - Cimirot 53, Žunior 58, Kavanda 90+4/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar