СЛС: Војводина надиграла Партизан на "Карађорђу"!

Фудбалери Војводине неочекивано су савладали Партизан 2:1 (1:1), у дербију четвртог кола плеј-офа Суперлиге Србије.  Војводина победила бившег шампиона! У дербију 34. кола Суперлиге, плеј-оф групе, Војводина је победила Партизан 2:1.  Ђукићу рок 10 дана да поправи одбрану Партизана! Војводина после три године тукла црно-беле у Новом Саду! Лале славиле головима Јованчића и Радовановића - 2:1.

Фудбал 30.04.2018 | 10:00
СЛС: Војводина надиграла Партизан на "Карађорђу"!
Домаћин је славио погоцима Јованчића у 11 и Радовановића у 76. минуту, док је Партизан упркос иницијативи током већег дела меча постигао само један гол, и то сјајан захваљујући Марко Јанковићу у његовом 100. наступу.

Јанковић је у другом полувремену "сервирао" саиграчима неколико одличних прилика за преокрет, али нису их искористили Ивановић и Ожеговић. 

У самој завршници меча утисак црно-белих је додатно покварио Саша Здјелар, који је искључен због ударања противника лактом. 

Овај резултат осим међусобног престижа није имао већи значај за екипе у Суперлиги,јер је Партизан пола сата пре почетка утакмице на "Карађорђу" званично предао титулу Црвеној звезди.

С друге стране, Војводина се у прошлом колу опростила од борбе за место које води у квалификације за Лигу Европе. Ипак, "Лалама" ће сигурно да значи што су прекинуле низ од три меча без победе над Партизаном на свом терену.

Партизан је у комбинованом саставу показао можда више од игре, али опет је одбрана била најслабија тачка екипе Мирослава Ђукића.

Црно-бели су поражени трећи пут у последњих пет утакмица, што брине навијаче, али и тренера уочи реванш са Чукаричким у полуфиналу Купа (9. мај).

Новосађани су прекинули и низ од три узастопна пораза у плеј-офу Суперлиге ове сезоне. У следећем колу Партизан дочекује Напредак, док Војводина гостује Радничком у Нишу.

У дану када је Партизан и дефинитивно постао бивши шампион Србије, неколико сати пошто је Црвена звезда "оверила" титулу тријумфом у Крушевцу, Партизан је изгубио у Новом Саду од Војводине - 1:2 (1:1). 

Новосађани су победом против Партизана прекинули низ од три узастопна пораза. А црно-бели су их у још увек актуелној сезони уписали чак пет, уз седам ремија, што је у елитном домаћем такмичењу било недовољно за испуњење шампионских амбиција.

Голове за Војводину постигли су Душан Јованчић у 11. и Александар Радовановић у 76. минуту, док је једини стрелац за "парни ваљак" био Марко Јанковић у 26.

Глупост утакмице направио је Саша Здјелар. Не само да је беспотребно ударио Лазара Арсића, већ је и после тога ушао у неколико вербалних дуела са играчима Војводине, тако да га је судија Милорад Мажић оправдано искључио.

Здјелар ће сигурно пропустити првенствени дуел са Напретком, а мале су шансе да ће га бити и у реваншу полуфинала Купа против Чукаричког, јер директан црвени картон због ударања ретко повлачи само једну утакмицу суспензије.

Ако због нечега тренер Партизана Мирослав Ђукић може да буде задовољан, то је онда издање Марка Јанковића. Млади Црногорац је после дуже времена одиграо сјајан меч, постигао прелеп гол и саиграчима наместио два зицера, које Зоран Тошић и Огњен Ожеговић нису успели да претворе у вођство црно-белих.

Војводина је повела у 11. минуту.

Врло лепу акцију извели су домаћини по левој страни. Јованчић је с крила одиграо ка Арсићу, који се налази испре казненог простора, а затим је дијагонално кренуо ка голу Партизана. Добио је правовремену асистенцију и није му било тешко да савлада Марка Јовичића.

Потез утакмице извео је Јанковић у 26. минуту. Напад по левом крилу завршио се "лажњаком" и прелепом параболом Партизановог везисте. Сместио је с ивице шеснаестерца лопту у рашље и то десном слабијом ногом.

И док је Партизан нападао, Воша је, без иједне праве прилике у другом полувремену, успела да из прекида стигне до победе. Арсић је извео "слободњак" са десне стране, а Радовановић надвисио одбрану црно-белих и гловом закуцао лопту у мрежу.

Војводина је изгубила шансу да се пласира у Европу, а Партизану сада има четири бода више од Спартака из Суботице.

У дану кад се званично опростио од једног, Партизан је спознао да га чека врашки тежак задатак да сачува макар други трофеј. Ражалован шампионских замењена, црно-бели тим је поражен у Новом Саду и против ривала налик Чукаричком, с којим игра реванш полуфинала Купа Србије, добио неколико у низу упозорења колико му је одбрања клецава. Пораз на гостовању Војводини показује да Мирослав Ђукић не може мирно да чека најважнију утакмицу у преосталом делу сезоне - 1:2.

Пре свега због игре последње линије. Руку на срце, она је поново морала да се „крпи“ прекомандом Немање Р. Милетића на бековску, а Марка Јевтовића на штоперску позицију, међутим, два мата Лала оголила су слабости гостију и нацртала план игре Брђанима у реваншу 9. маја, пошто данашња утакмица, у четвртом колу плеј-офа Суперлиге ником ништа конкретно није значила. Осим престижа. И чињенице да је Воша после безмало три године (последњи пут у августу 2015) узела меру великом противнику на „Карађорђу“. Отуда и повици са трибина, који најбоље сведоче колико овај тријумф значи домаћину:

„Оооо, Војводина, олееее“.

Александар Веселиновић је славио прву победу над Партизаном у тренерској каријери, потврдивши да његов тим и те како уме да се носи са црно-белима, јер је јесенас зауставио Парни ваљак и док је седео на клупи Спартака (1:1). Овога пута је био конкретнији, ослонивши се у првом делу на врло добру игру везног реда, која је донела домаћину предност већ после прве праве акције. Одлично су комбиновали Никола Антић и Лазар Арсић, зимски новајлија из Радничког убацио лопту на „ничију територију“, на њу налетео капитен Душан Јованчић и лако затресао мрежу клуба који га је пре само неколико месеци тражио.

Ако је тад погрешио Милетић, онда је 15 минута пре краја кривица комплетне Партизанове одбране, за коју смо пре само три дана констатовали да ни сама себе не би могла да сачува. У конкретној ситуацији Марко Јевтовић је заборавио играча, а Александар Радовановић после центаршута најбољег играча утакмице, Лазара Арсића, главом погодио циљ и задао црно-белима домаћи задатак:

„Како поправити одбрану?“

Јер, два гола примељена на Маракани, четири на Бановом брду, по један у Хумској од Чукаричког и нишког Радничког, па још данашња два јасан су сигнал да у наредних десет дана Мирослав Ђукић мора  да поправи дефанзиву. Иначе ће на концу сезоне остати и без другог трофеја. Можда и без посла.

Макар имао и данас расположеног Марка Јанковића, који је лепотицом у 26. минуту - кад је лажњаком избацио Милана Лазаревића и ефектно матирао Емила Роцкова - наговестио шта црно-бели могу у нападу. Био је то четврти погодак црногорског репрезентативца у првенству ове сезоне, наговештај да излази из кризног периода, чак је у другом делу спремио два зицера Зорану Тошићу и Огњену Ожеговићу, шансе имао и Ђорђе Ивановић, али ово данас у Новом Саду није био Партизан какав његови навијачи желе.

Ни по питању игре, ни по понашању, што се најбоље оцртало у ситуацији из 83. минута кад је Саша Здјелар због ударања протиовника лактом у лице зарадио директан црвени картон. Заслужено. 

Баш као и победа Војводине.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, ПЛЕЈ-ОФ, ЧЕТВРТО КОЛО

ВОЈВОДИНА - ПАРТИЗАН 2:1 (1:1)
/Јованчић 11, Радовановић 76 - Јанковић 26/

Нови Сад
Стадион: Карађорђе
Судија: Милорад Мажић
Жути картони: Лазаревић, Радовановић, Јованчић (Војводина), Јанковић (Партизан)
Црвени картон: Саша Здјелар (Партизан) у 83. минуту

ВОЈВОДИНА: Роцков - Лазаревић, Веселиновић, Радовановић, Антић - Путинчанин, Аврамовски (од 90.- Цебара), Јованчић (од 88. Зличић), Месаровић (од 72. Гајић), Арсић - Езе. Тренер: Александар Веселиновић.

ПАРТИЗАН: Јовичић - Н. Р. Милетић, Марковић, Јевтовић, Антонов - Здјелар, Пантић - Тошић (од 86. Саша Илић), Сума (од 63. Ожеговић), Јанковић - Ивановић. Тренер: Мирослав Ђукић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар