SLS: Vojvodina nadigrala Partizan na "Karađorđu"!

Fudbaleri Vojvodine neočekivano su savladali Partizan 2:1 (1:1), u derbiju četvrtog kola plej-ofa Superlige Srbije.  Vojvodina pobedila bivšeg šampiona! U derbiju 34. kola Superlige, plej-of grupe, Vojvodina je pobedila Partizan 2:1.  Đukiću rok 10 dana da popravi odbranu Partizana! Vojvodina posle tri godine tukla crno-bele u Novom Sadu! Lale slavile golovima Jovančića i Radovanovića - 2:1.

Fudbal 30.04.2018 | 10:00
SLS: Vojvodina nadigrala Partizan na "Karađorđu"!
Domaćin je slavio pogocima Jovančića u 11 i Radovanovića u 76. minutu, dok je Partizan uprkos inicijativi tokom većeg dela meča postigao samo jedan gol, i to sjajan zahvaljujući Marko Jankoviću u njegovom 100. nastupu.

Janković je u drugom poluvremenu "servirao" saigračima nekoliko odličnih prilika za preokret, ali nisu ih iskoristili Ivanović i Ožegović. 

U samoj završnici meča utisak crno-belih je dodatno pokvario Saša Zdjelar, koji je isključen zbog udaranja protivnika laktom. 

Ovaj rezultat osim međusobnog prestiža nije imao veći značaj za ekipe u Superligi,jer je Partizan pola sata pre početka utakmice na "Karađorđu" zvanično predao titulu Crvenoj zvezdi.

S druge strane, Vojvodina se u prošlom kolu oprostila od borbe za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope. Ipak, "Lalama" će sigurno da znači što su prekinule niz od tri meča bez pobede nad Partizanom na svom terenu.

Partizan je u kombinovanom sastavu pokazao možda više od igre, ali opet je odbrana bila najslabija tačka ekipe Miroslava Đukića.

Crno-beli su poraženi treći put u poslednjih pet utakmica, što brine navijače, ali i trenera uoči revanš sa Čukaričkim u polufinalu Kupa (9. maj).

Novosađani su prekinuli i niz od tri uzastopna poraza u plej-ofu Superlige ove sezone. U sledećem kolu Partizan dočekuje Napredak, dok Vojvodina gostuje Radničkom u Nišu.

U danu kada je Partizan i definitivno postao bivši šampion Srbije, nekoliko sati pošto je Crvena zvezda "overila" titulu trijumfom u Kruševcu, Partizan je izgubio u Novom Sadu od Vojvodine - 1:2 (1:1). 

Novosađani su pobedom protiv Partizana prekinuli niz od tri uzastopna poraza. A crno-beli su ih u još uvek aktuelnoj sezoni upisali čak pet, uz sedam remija, što je u elitnom domaćem takmičenju bilo nedovoljno za ispunjenje šampionskih ambicija.

Golove za Vojvodinu postigli su Dušan Jovančić u 11. i Aleksandar Radovanović u 76. minutu, dok je jedini strelac za "parni valjak" bio Marko Janković u 26.

Glupost utakmice napravio je Saša Zdjelar. Ne samo da je bespotrebno udario Lazara Arsića, već je i posle toga ušao u nekoliko verbalnih duela sa igračima Vojvodine, tako da ga je sudija Milorad Mažić opravdano isključio.

Zdjelar će sigurno propustiti prvenstveni duel sa Napretkom, a male su šanse da će ga biti i u revanšu polufinala Kupa protiv Čukaričkog, jer direktan crveni karton zbog udaranja retko povlači samo jednu utakmicu suspenzije.

Ako zbog nečega trener Partizana Miroslav Đukić može da bude zadovoljan, to je onda izdanje Marka Jankovića. Mladi Crnogorac je posle duže vremena odigrao sjajan meč, postigao prelep gol i saigračima namestio dva zicera, koje Zoran Tošić i Ognjen Ožegović nisu uspeli da pretvore u vođstvo crno-belih.

Vojvodina je povela u 11. minutu.

Vrlo lepu akciju izveli su domaćini po levoj strani. Jovančić je s krila odigrao ka Arsiću, koji se nalazi ispre kaznenog prostora, a zatim je dijagonalno krenuo ka golu Partizana. Dobio je pravovremenu asistenciju i nije mu bilo teško da savlada Marka Jovičića.

Potez utakmice izveo je Janković u 26. minutu. Napad po levom krilu završio se "lažnjakom" i prelepom parabolom Partizanovog veziste. Smestio je s ivice šesnaesterca loptu u rašlje i to desnom slabijom nogom.

I dok je Partizan napadao, Voša je, bez ijedne prave prilike u drugom poluvremenu, uspela da iz prekida stigne do pobede. Arsić je izveo "slobodnjak" sa desne strane, a Radovanović nadvisio odbranu crno-belih i glovom zakucao loptu u mrežu.

Vojvodina je izgubila šansu da se plasira u Evropu, a Partizanu sada ima četiri boda više od Spartaka iz Subotice.

U danu kad se zvanično oprostio od jednog, Partizan je spoznao da ga čeka vraški težak zadatak da sačuva makar drugi trofej. Ražalovan šampionskih zamenjena, crno-beli tim je poražen u Novom Sadu i protiv rivala nalik Čukaričkom, s kojim igra revanš polufinala Kupa Srbije, dobio nekoliko u nizu upozorenja koliko mu je odbranja klecava. Poraz na gostovanju Vojvodini pokazuje da Miroslav Đukić ne može mirno da čeka najvažniju utakmicu u preostalom delu sezone - 1:2.

Pre svega zbog igre poslednje linije. Ruku na srce, ona je ponovo morala da se „krpi“ prekomandom Nemanje R. Miletića na bekovsku, a Marka Jevtovića na štopersku poziciju, međutim, dva mata Lala ogolila su slabosti gostiju i nacrtala plan igre Brđanima u revanšu 9. maja, pošto današnja utakmica, u četvrtom kolu plej-ofa Superlige nikom ništa konkretno nije značila. Osim prestiža. I činjenice da je Voša posle bezmalo tri godine (poslednji put u avgustu 2015) uzela meru velikom protivniku na „Karađorđu“. Otuda i povici sa tribina, koji najbolje svedoče koliko ovaj trijumf znači domaćinu:

„Oooo, Vojvodina, oleeee“.

Aleksandar Veselinović je slavio prvu pobedu nad Partizanom u trenerskoj karijeri, potvrdivši da njegov tim i te kako ume da se nosi sa crno-belima, jer je jesenas zaustavio Parni valjak i dok je sedeo na klupi Spartaka (1:1). Ovoga puta je bio konkretniji, oslonivši se u prvom delu na vrlo dobru igru veznog reda, koja je donela domaćinu prednost već posle prve prave akcije. Odlično su kombinovali Nikola Antić i Lazar Arsić, zimski novajlija iz Radničkog ubacio loptu na „ničiju teritoriju“, na nju naleteo kapiten Dušan Jovančić i lako zatresao mrežu kluba koji ga je pre samo nekoliko meseci tražio.

Ako je tad pogrešio Miletić, onda je 15 minuta pre kraja krivica kompletne Partizanove odbrane, za koju smo pre samo tri dana konstatovali da ni sama sebe ne bi mogla da sačuva. U konkretnoj situaciji Marko Jevtović je zaboravio igrača, a Aleksandar Radovanović posle centaršuta najboljeg igrača utakmice, Lazara Arsića, glavom pogodio cilj i zadao crno-belima domaći zadatak:

„Kako popraviti odbranu?“

Jer, dva gola primeljena na Marakani, četiri na Banovom brdu, po jedan u Humskoj od Čukaričkog i niškog Radničkog, pa još današnja dva jasan su signal da u narednih deset dana Miroslav Đukić mora  da popravi defanzivu. Inače će na koncu sezone ostati i bez drugog trofeja. Možda i bez posla.

Makar imao i danas raspoloženog Marka Jankovića, koji je lepoticom u 26. minutu - kad je lažnjakom izbacio Milana Lazarevića i efektno matirao Emila Rockova - nagovestio šta crno-beli mogu u napadu. Bio je to četvrti pogodak crnogorskog reprezentativca u prvenstvu ove sezone, nagoveštaj da izlazi iz kriznog perioda, čak je u drugom delu spremio dva zicera Zoranu Tošiću i Ognjenu Ožegoviću, šanse imao i Đorđe Ivanović, ali ovo danas u Novom Sadu nije bio Partizan kakav njegovi navijači žele.

Ni po pitanju igre, ni po ponašanju, što se najbolje ocrtalo u situaciji iz 83. minuta kad je Saša Zdjelar zbog udaranja protiovnika laktom u lice zaradio direktan crveni karton. Zasluženo. 

Baš kao i pobeda Vojvodine.

SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF, ČETVRTO KOLO

VOJVODINA - PARTIZAN 2:1 (1:1)
/Jovančić 11, Radovanović 76 - Janković 26/

Novi Sad
Stadion: Karađorđe
Sudija: Milorad Mažić
Žuti kartoni: Lazarević, Radovanović, Jovančić (Vojvodina), Janković (Partizan)
Crveni karton: Saša Zdjelar (Partizan) u 83. minutu

VOJVODINA: Rockov - Lazarević, Veselinović, Radovanović, Antić - Putinčanin, Avramovski (od 90.- Cebara), Jovančić (od 88. Zličić), Mesarović (od 72. Gajić), Arsić - Eze. Trener: Aleksandar Veselinović.

PARTIZAN: Jovičić - N. R. Miletić, Marković, Jevtović, Antonov - Zdjelar, Pantić - Tošić (od 86. Saša Ilić), Suma (od 63. Ožegović), Janković - Ivanović. Trener: Miroslav Đukić.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar