ПЛ - За крај: Мурињо није попустио Венгеру!

Фелаини херој МУ на опроштају Венгера од Олд Трафорда! Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су Арсенал са 2:1, у 36. колу Премијер лиге.  У надокнади времена попустили су Арсенови момци. . .  Флешбек из ере сер Алекса: Јунајтед у надокнади - Олд Трафорд неће недостајати Арсену Венгеру.  Манчестер јунајтед славио са 2:1 у дербију који се неће дуго памтити.

Фудбал 30.04.2018 | 09:45
ПЛ - За крај: Мурињо није попустио Венгеру!
Српски фудбалер Немања Матић одиграо је свих 90 минута за домаћи састав.

Изабраници Жозеа Муриња остварили су 24. победу ове сезоне, а херој је био Марун Фелаини који је у надокнади времена постигао гол за 2:1.

Са друге стране "Тобџије" су доживеле 12. пораз, а Венгер је, у свом последњем мечу на Олд Трафорду, на терен извео доста измењен састав због Лиге Европе. 

"Црвени ђаволи" одлично су кренули утакмицу, пошто су већ у 16. минуту преко Пола Погбе дошли до вођства. Лукаку је послао одличан пâс ка Санчесу, шут Чилеанца је изблокиран, али је на правом месту био Погба и лако постигао гол. 

Могао је Јунајтед да удвостручи предност до полувремена, али је Ешли Јанг у 41. миунуту погодио стативу. 

Током других 45 минута Арсенал успео је да дође до изједначења. Некадашњи фудбалер Манчестера Хенрик Мхитарјан погодио је мрежу у 51. минуту и тако поравно резултат. 

Чинило се да ће то бити и коначан резултат, међутим по ко зна који пут херој био је Фелаини. Јанг је сјајно центрирао, а Белгијанац главом савладао Оспину у 92. минуту. 

Манчестер се овом победом учврстио на другом месту, док је Арсенал шести са три бода више од Барнлија.

Жозе Мурињо је поново надмудрио Арсена Венгера!

Француски менаџер је последњи пут као менаџер Арсенала гостовао на "Олд Трафорду", а Мурињо му је нанео десети пораз у међусобим дуелима (10-7-2) након што му је заједно са Алексом Фергусоном пред почетак меча уручио пригодан поклон.

Венгеров комбинован састав, пошто је реално да ће завршити као шести, држао се до надокнаде времена и гола Маруана Фелаинија.

МАНЧЕСТЕР ЈУНАЈТЕД - АРСЕНАЛ 2:1 (1:0)

Јунајтед је повео у 16. минуту након одлично потеза Ромелуа Лукакуа који се извукао на десну страну, гађао Алексиса Санчеза, да би Пол Погба покупио одбитак након што је Чилеанац погодио стативу, за славље на "Олд Трафорду".

Јунајтед је био надмоћнији, погодио је и стативу преко Ешлија Јанга, али је Арсенал изненада дошао до изједначења у 54. минуту.

Хенрик Мкхитарјан, који је до пре само четири месеца носио боје домаћина, лепо је примио лопту на ивици казненог простора, а онда ухватио Виктора Линделефа и Давида де Хеу у раскораку и затресао мрежу Манчестер јунајтеда

Успео је Рашфорд у 89. минуту да постигне и гол након центаршута са десне стране, али је помоћни судија подигао (оправдано) заставицу због офсајда пошто је лопту пре њега закачио Фелаини.

Ипак, упорни Белгијанац је само минут касније показао колико је опасан у ваздуху и између Гранита Џаке и Сеада Колашинца захватио лопту која је ушетала у гол.

Било је сезона у којима би окршај ових тимова у 36. колу вероватно одлучивао о шампиону Премијер лиге, али данас је све изгледало као да је у питању обична пријатељска утакмица. Осим у једном. Манчестер јунајтед је, као некад у ери Алекса Фергусона, до победе од 2:1 стигао захваљујући поготку у судијској надокнади. “Ферги тајму” како су је звали док је сер Алекс освајао титулу за титулом.

Флешбек који је Арсена Венгера у његовом можда и последњем наступу на Олд Трафорду подсетио на силне пехаре изгубљене у последњим минутима. Театар снова је за Венгера углавном био место које му је задавало ноћне море. И неће му недостајати ако и дефинитивно после одласка из Арсенала напусти и енглески фудбал.

Овај данас пораз додуше неће га дуго морити. Није имао скоро никакав резултатски значај, иако је Јунајтед и математички капарисао место у Лиги шампиона, али таман и да није данас само би било питање када ће то и урадити. Са друге стране, увек нешто значи када се састану ова два великана. Зна то добро Маруан Фелаини, данашњи Арсеналов џелат. Играо се први минут судијске надокнаде када је кудрави Белгијанац у дуелу са Гранитом Џаком теменом захватио лопту и приморао Тобџије на капитулацију.

Све до тог тренутка чинило се да ће се утакмица са мирољубивих 1:1, пошто је Јунајтеде наставио са осцилацијама које га “красе” током целе сезоне. Једне недеље одлично, друге никако. Данас врло бледо издање. Пол Погба му је донео предност већ у 16. минуту, али утисак је да Јунајтед ни у том првом полувремену није био бољи тим на терену.

Поражавајуће, имајући у виду да је Венгер због реванша са Атлетиком у полуфиналу Лиге Европе на терен послао неколико омладинаца, једног дебитанта, а опет је био близу да извуче реми против најјачег састава Жозеа Муриња.

Погодак Хенриха Мхитарјана - који Јермен из поштовања према бившем клубу није славио - донео је Арсеналу изједначење у 51. минуту, али ни он није унео некакав живот у игру. Све док Фелаини није Венгера подсетио на суштину Олд Трафорда.

Било како, дерби који се неће дуго памтити. Осим можда у породици 20-годишњег штопера Константиноса Мавропаноса, који је вечерас уписао деби за Арсеналов први тим. Поред њега, ретку прилику да осете драж Премијер лиге добили су и 18-годишњаци Рис Нелсон и Џозеф Вилок.

РЕЗУЛТАТИ 36. КОЛА:

Вест Хем - Манчестер сити 1:4 (1:2)
/Кресвел 42' - Сане 13', Забалета 27'аг, Жезус 53', Фернандињо 64'/

Манчестер јунајтед - Арсенал 2:1 (1:0)
/Погба 16, Фелаини 90+1 - Мкхитарјан 52/

одиграно у суботу

Барнли - Брајтон 0:0

Кристал Палас - Лестер 5:0 (2:0)
/Заха 17, Мекартур 38, Лофтус-Чик 81, Ван Анхолт 84, Бентеке 90п/

Хадерсфилд - Евертон 0:2 (0:1)
/Тосун 39, Нијасе 77/

Њукасл - Вест Бромвич Албион 0:1 (0:1)
/Филипс 29/

Саутемптон - Борнмут 2:1 (1:1)
/Тадић 25, 54 - Кинг 45+1/

Ливерпул - Стоук 0:0

Свонси - Челси 0:1 (0:1)
/Фабрегас 4/

у понедељак:

Тотенхем - Вотфорд 21.00

Табела: Манчестер сити (-1) 93, Манчестер јунајтед (-1) 77, Ливерпул 72, Тотенхем (-2) 68, Челси (-1) 66, Арсенал (-1) 57, Барнли 54, Евертон 48, Лестер (-1) 44, Њукасл (-1) 41, Кристал Палас 38, Борнмут 38, Вотфорд (-1) 38, Брајтон (-1) 37, Вест Хем (-1) 35, Хадерсфилд (-1) 35, Свонси (-1) 33, Саутемптон (-1) 32, Стоук 30, Вест Бром 28 бодова.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар