PL - Za kraj: Murinjo nije popustio Vengeru!

Felaini heroj MU na oproštaju Vengera od Old Traforda! Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Arsenal sa 2:1, u 36. kolu Premijer lige.  U nadoknadi vremena popustili su Arsenovi momci. . .  Flešbek iz ere ser Aleksa: Junajted u nadoknadi - Old Traford neće nedostajati Arsenu Vengeru.  Mančester junajted slavio sa 2:1 u derbiju koji se neće dugo pamtiti.

Fudbal 30.04.2018 | 09:45
PL - Za kraj: Murinjo nije popustio Vengeru!
Srpski fudbaler Nemanja Matić odigrao je svih 90 minuta za domaći sastav.

Izabranici Žozea Murinja ostvarili su 24. pobedu ove sezone, a heroj je bio Marun Felaini koji je u nadoknadi vremena postigao gol za 2:1.

Sa druge strane "Tobdžije" su doživele 12. poraz, a Venger je, u svom poslednjem meču na Old Trafordu, na teren izveo dosta izmenjen sastav zbog Lige Evrope. 

"Crveni đavoli" odlično su krenuli utakmicu, pošto su već u 16. minutu preko Pola Pogbe došli do vođstva. Lukaku je poslao odličan pâs ka Sančesu, šut Čileanca je izblokiran, ali je na pravom mestu bio Pogba i lako postigao gol. 

Mogao je Junajted da udvostruči prednost do poluvremena, ali je Ešli Jang u 41. miunutu pogodio stativu. 

Tokom drugih 45 minuta Arsenal uspeo je da dođe do izjednačenja. Nekadašnji fudbaler Mančestera Henrik Mhitarjan pogodio je mrežu u 51. minutu i tako poravno rezultat. 

Činilo se da će to biti i konačan rezultat, međutim po ko zna koji put heroj bio je Felaini. Jang je sjajno centrirao, a Belgijanac glavom savladao Ospinu u 92. minutu. 

Mančester se ovom pobedom učvrstio na drugom mestu, dok je Arsenal šesti sa tri boda više od Barnlija.

Žoze Murinjo je ponovo nadmudrio Arsena Vengera!

Francuski menadžer je poslednji put kao menadžer Arsenala gostovao na "Old Trafordu", a Murinjo mu je naneo deseti poraz u međusobim duelima (10-7-2) nakon što mu je zajedno sa Aleksom Fergusonom pred početak meča uručio prigodan poklon.

Vengerov kombinovan sastav, pošto je realno da će završiti kao šesti, držao se do nadoknade vremena i gola Maruana Felainija.

MANČESTER JUNAJTED - ARSENAL 2:1 (1:0)

Junajted je poveo u 16. minutu nakon odlično poteza Romelua Lukakua koji se izvukao na desnu stranu, gađao Aleksisa Sančeza, da bi Pol Pogba pokupio odbitak nakon što je Čileanac pogodio stativu, za slavlje na "Old Trafordu".

Junajted je bio nadmoćniji, pogodio je i stativu preko Ešlija Janga, ali je Arsenal iznenada došao do izjednačenja u 54. minutu.

Henrik Mkhitarjan, koji je do pre samo četiri meseca nosio boje domaćina, lepo je primio loptu na ivici kaznenog prostora, a onda uhvatio Viktora Lindelefa i Davida de Heu u raskoraku i zatresao mrežu Mančester junajteda

Uspeo je Rašford u 89. minutu da postigne i gol nakon centaršuta sa desne strane, ali je pomoćni sudija podigao (opravdano) zastavicu zbog ofsajda pošto je loptu pre njega zakačio Felaini.

Ipak, uporni Belgijanac je samo minut kasnije pokazao koliko je opasan u vazduhu i između Granita Džake i Seada Kolašinca zahvatio loptu koja je ušetala u gol.

Bilo je sezona u kojima bi okršaj ovih timova u 36. kolu verovatno odlučivao o šampionu Premijer lige, ali danas je sve izgledalo kao da je u pitanju obična prijateljska utakmica. Osim u jednom. Mančester junajted je, kao nekad u eri Aleksa Fergusona, do pobede od 2:1 stigao zahvaljujući pogotku u sudijskoj nadoknadi. “Fergi tajmu” kako su je zvali dok je ser Aleks osvajao titulu za titulom.

Flešbek koji je Arsena Vengera u njegovom možda i poslednjem nastupu na Old Trafordu podsetio na silne pehare izgubljene u poslednjim minutima. Teatar snova je za Vengera uglavnom bio mesto koje mu je zadavalo noćne more. I neće mu nedostajati ako i definitivno posle odlaska iz Arsenala napusti i engleski fudbal.

Ovaj danas poraz doduše neće ga dugo moriti. Nije imao skoro nikakav rezultatski značaj, iako je Junajted i matematički kaparisao mesto u Ligi šampiona, ali taman i da nije danas samo bi bilo pitanje kada će to i uraditi. Sa druge strane, uvek nešto znači kada se sastanu ova dva velikana. Zna to dobro Maruan Felaini, današnji Arsenalov dželat. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade kada je kudravi Belgijanac u duelu sa Granitom Džakom temenom zahvatio loptu i primorao Tobdžije na kapitulaciju.

Sve do tog trenutka činilo se da će se utakmica sa miroljubivih 1:1, pošto je Junajtede nastavio sa oscilacijama koje ga “krase” tokom cele sezone. Jedne nedelje odlično, druge nikako. Danas vrlo bledo izdanje. Pol Pogba mu je doneo prednost već u 16. minutu, ali utisak je da Junajted ni u tom prvom poluvremenu nije bio bolji tim na terenu.

Poražavajuće, imajući u vidu da je Venger zbog revanša sa Atletikom u polufinalu Lige Evrope na teren poslao nekoliko omladinaca, jednog debitanta, a opet je bio blizu da izvuče remi protiv najjačeg sastava Žozea Murinja.

Pogodak Henriha Mhitarjana - koji Jermen iz poštovanja prema bivšem klubu nije slavio - doneo je Arsenalu izjednačenje u 51. minutu, ali ni on nije uneo nekakav život u igru. Sve dok Felaini nije Vengera podsetio na suštinu Old Traforda.

Bilo kako, derbi koji se neće dugo pamtiti. Osim možda u porodici 20-godišnjeg štopera Konstantinosa Mavropanosa, koji je večeras upisao debi za Arsenalov prvi tim. Pored njega, retku priliku da osete draž Premijer lige dobili su i 18-godišnjaci Ris Nelson i Džozef Vilok.

REZULTATI 36. KOLA:

Vest Hem - Mančester siti 1:4 (1:2)
/Kresvel 42' - Sane 13', Zabaleta 27'ag, Žezus 53', Fernandinjo 64'/

Mančester junajted - Arsenal 2:1 (1:0)
/Pogba 16, Felaini 90+1 - Mkhitarjan 52/

odigrano u subotu

Barnli - Brajton 0:0

Kristal Palas - Lester 5:0 (2:0)
/Zaha 17, Mekartur 38, Loftus-Čik 81, Van Anholt 84, Benteke 90p/

Hadersfild - Everton 0:2 (0:1)
/Tosun 39, Nijase 77/

Njukasl - Vest Bromvič Albion 0:1 (0:1)
/Filips 29/

Sautempton - Bornmut 2:1 (1:1)
/Tadić 25, 54 - King 45+1/

Liverpul - Stouk 0:0

Svonsi - Čelsi 0:1 (0:1)
/Fabregas 4/

u ponedeljak:

Totenhem - Votford 21.00

Tabela: Mančester siti (-1) 93, Mančester junajted (-1) 77, Liverpul 72, Totenhem (-2) 68, Čelsi (-1) 66, Arsenal (-1) 57, Barnli 54, Everton 48, Lester (-1) 44, Njukasl (-1) 41, Kristal Palas 38, Bornmut 38, Votford (-1) 38, Brajton (-1) 37, Vest Hem (-1) 35, Hadersfild (-1) 35, Svonsi (-1) 33, Sautempton (-1) 32, Stouk 30, Vest Brom 28 bodova.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar