Пјонгјанг помјера сат због Сеула

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун обећао је да ће померити унапред рачунање времена у Пјонгјангу за 30 минута како би ускладио севернокорејско време с јужнокорејским, саопштено је у Сеулу.

Свијет 29.04.2018 | 17:12
Пјонгјанг помјера сат због Сеула
То је, између осталог, договорено у петак током самита с јужнокорејским председником Мун Џае-ином.

Две Кореје не деле исто време од 2015. кад је Север изненада објавио да ће сви сатови у земљи бити померени уназад за 30 минута.

По Јун Џоунг-чану, портпаролу јужнокорејског председника, Ким је обећао да ће вратити севернокорејске сатове на претходно време поводом историјског самита током којег је постао први севернокорејски лидер који је ступио на јужнокорејско тло након Корејског рата (1950.-1953.).

Ким је објаснио да сматра "жалосним" гледати два сата с различитим временом у просторији где се одвијао сусрет у Панмунџому, селу у демилитаризираној зони која дели полуострво, пренела је Хина.

"Будући да смо ми ти који су променили стандардно време, вратићемо се на оригинално време. Можете то јавно објавити", изјавио је Ким, како наводи портпарол који је поздравио ту "симболичну меру".

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лактаси

29.04.2018 16:01

Какво је овде стање могао би ускладити са Лактасима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Др

29.04.2018 18:21

Видис а многи су у време нуклеарних проба писали којекакве глупости о моцном Киму. Цак ста висе како УСА несме ово или оно. А ево сто сам написао тад када су многи овдје нагуравали глупости. Цитирам: Ким се надувава својим неразумним и неозбиљним изјавама. Не да неце он уствари и несме да запоцне било какав конфликт зато сто и нема ресурсе за такав сукоб. Надаље и незна са каквим дивом треба да се сукоби. Све до момента када буде видео ским треба да удје у сукоб бити це дрзак али оног момента када добије информације да је његова технологија олупина он це направити 100% заокрет и цак извинити се. Крај цитата. Ниста висе сем браво за оне кои су ме разумјели тада

Name

Миско

29.04.2018 16:46

Поклекао је и Ким. Истали су јос само сари Кастро и Миле да се боре против мрскиг империјализма.

ОДГОВОРИТЕ