Pjongjang pomjera sat zbog Seula

Severnokorejski lider Kim Džong Un obećao je da će pomeriti unapred računanje vremena u Pjongjangu za 30 minuta kako bi uskladio severnokorejsko vreme s južnokorejskim, saopšteno je u Seulu.

Svijet 29.04.2018 | 17:12
Pjongjang pomjera sat zbog Seula
To je, između ostalog, dogovoreno u petak tokom samita s južnokorejskim predsednikom Mun Džae-inom.

Dve Koreje ne dele isto vreme od 2015. kad je Sever iznenada objavio da će svi satovi u zemlji biti pomereni unazad za 30 minuta.

Po Jun Džoung-čanu, portparolu južnokorejskog predsednika, Kim je obećao da će vratiti severnokorejske satove na prethodno vreme povodom istorijskog samita tokom kojeg je postao prvi severnokorejski lider koji je stupio na južnokorejsko tlo nakon Korejskog rata (1950.-1953.).

Kim je objasnio da smatra "žalosnim" gledati dva sata s različitim vremenom u prostoriji gde se odvijao susret u Panmundžomu, selu u demilitariziranoj zoni koja deli poluostrvo, prenela je Hina.

"Budući da smo mi ti koji su promenili standardno vreme, vratićemo se na originalno vreme. Možete to javno objaviti", izjavio je Kim, kako navodi portparol koji je pozdravio tu "simboličnu meru".

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Laktasi

29.04.2018 16:01

Kakvo je ovde stanje mogao bi uskladiti sa Laktasima.

ODGOVORITE
Name

Dr

29.04.2018 18:21

Vidis a mnogi su u vreme nuklearnih proba pisali kojekakve gluposti o mocnom Kimu. Cak sta vise kako USA nesme ovo ili ono. A evo sto sam napisao tad kada su mnogi ovdje naguravali gluposti. Citiram: Kim se naduvava svojim nerazumnim i neozbiljnim izjavama. Ne da nece on ustvari i nesme da zapocne bilo kakav konflikt zato sto i nema resurse za takav sukob. Nadalje i nezna sa kakvim divom treba da se sukobi. Sve do momenta kada bude video skim treba da udje u sukob biti ce drzak ali onog momenta kada dobije informacije da je njegova tehnologija olupina on ce napraviti 100% zaokret i cak izviniti se. Kraj citata. Nista vise sem bravo za one koi su me razumjeli tada

Name

Misko

29.04.2018 16:46

Poklekao je i Kim. Istali su jos samo sari Kastro i Mile da se bore protiv mrskig imperijalizma.

ODGOVORITE