Конте: Не може се без правог стријелца...

Због чега се Челси не бори за титулу? Због напада, верује Конте.

Фудбал 02.05.2018 | 09:00
Конте: Не може се без правог стријелца...
Фудбалери Челсија су још око Божића изгубили све шансе да одбране титулу.

Екипа Антонија Контеа није успела да понови шампионску годину и имала је много проблема са мањком играча у постојећем кадру, такмичила се и у Лиги шампиона, а тај темпо је очигледно био прејак да би одбрана и напад функционисали као лане.

Челси је лакше примао голове, али их је теже давао...

Тек 60 погодака постигли су у 35 мечева ове сезоне у Премијер лиги, за 38 мање од Манчестер ситија, а Антонио Конте је управо то означио као главни проблем. 

"Нисмо сјајни у завршници. Можемо често да 'убијемо' меч, али се мучимо и утакмица остане отворена. Када ти најбољи стрелац постигне само 12 голова, тешко је борити се за нешто важно", казао је Антонио Конте и очигледно критику уперио на Алвара Морату.

Шпанац је одлично почео сезону, али потом је почео да се мучи с повредама, потом и формом, промашивао је зицере и очигледно се није још навикао на улогу првог шпица.

Тако је Мората постигао тек 11 голова ове сезоне, док је први стрелац Еден Азар са 12, кога је Антонио Конте често користио као "лажну деветку" управо због лоше форме некадашњег играча Реал Мадрида и Јувентуса.

Управо је Антонио Конте инсистирао на његовом доласку из Реала након што је самоиницијативно одлучио и да отера Дијега Косту, због чега је настала права "фрка" на "Стамфорд бриџу". Конте ове сезоне није много шанси давао ни Батшуаију, те га је зимус послао у Борусију из Дортмунда, док је на његово место дошао Оливије Жиру.

Ко је најодговорнији за лошу нападачку игру Челсија?

Прошле година најбољи стрелац Челсија био је Дијего Коста са 20 голова, Еден Азар је имао 16, док су одлични били Педро (9) и Вилијан (8). Такође, по шест голова дали су и дефанзивци Гари Кејхил и Маркос Алонсо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар