Konte: Ne može se bez pravog strijelca...

Zbog čega se Čelsi ne bori za titulu? Zbog napada, veruje Konte.

Fudbal 02.05.2018 | 09:00
Konte: Ne može se bez pravog strijelca...
Fudbaleri Čelsija su još oko Božića izgubili sve šanse da odbrane titulu.

Ekipa Antonija Kontea nije uspela da ponovi šampionsku godinu i imala je mnogo problema sa manjkom igrača u postojećem kadru, takmičila se i u Ligi šampiona, a taj tempo je očigledno bio prejak da bi odbrana i napad funkcionisali kao lane.

Čelsi je lakše primao golove, ali ih je teže davao...

Tek 60 pogodaka postigli su u 35 mečeva ove sezone u Premijer ligi, za 38 manje od Mančester sitija, a Antonio Konte je upravo to označio kao glavni problem. 

"Nismo sjajni u završnici. Možemo često da 'ubijemo' meč, ali se mučimo i utakmica ostane otvorena. Kada ti najbolji strelac postigne samo 12 golova, teško je boriti se za nešto važno", kazao je Antonio Konte i očigledno kritiku uperio na Alvara Moratu.

Španac je odlično počeo sezonu, ali potom je počeo da se muči s povredama, potom i formom, promašivao je zicere i očigledno se nije još navikao na ulogu prvog špica.

Tako je Morata postigao tek 11 golova ove sezone, dok je prvi strelac Eden Azar sa 12, koga je Antonio Konte često koristio kao "lažnu devetku" upravo zbog loše forme nekadašnjeg igrača Real Madrida i Juventusa.

Upravo je Antonio Konte insistirao na njegovom dolasku iz Reala nakon što je samoinicijativno odlučio i da otera Dijega Kostu, zbog čega je nastala prava "frka" na "Stamford bridžu". Konte ove sezone nije mnogo šansi davao ni Batšuaiju, te ga je zimus poslao u Borusiju iz Dortmunda, dok je na njegovo mesto došao Olivije Žiru.

Ko je najodgovorniji za lošu napadačku igru Čelsija?

Prošle godina najbolji strelac Čelsija bio je Dijego Kosta sa 20 golova, Eden Azar je imao 16, dok su odlični bili Pedro (9) i Vilijan (8). Takođe, po šest golova dali su i defanzivci Gari Kejhil i Markos Alonso.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar