Одузето 7.803 кутија цигарета

Службеници Управе за индиректно опорезивање у БиХ одузели су у двије одвојене акције на подручју Сарајева и на путу Фоча-Горажде 7. 803 кутија цигарета без акцизних маркица тржишне вриједности око 35. 000 КМ.

Босна и Херцеговина 29.04.2018 | 15:10
Одузето 7.803 кутија цигарета
Из УИО је саопштено да су припадници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из Регионалног центра Сарајево УИО на путу Фоча-Горажде, у мјесту Устиколина, у сарадњи са припадницима МУП-а Босанско-подрињског кантона, пронашли су и одузели 5.770 кутија цигарета Фабрике духана Сарајево, које нису биле обиљежене акцизним маркицама УИО.

У сарадњи са Групом за истраге Регионалног центра Сарајево, против починиоца ће бити поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу Тужилаштву БиХ због постојања основа сумње да је починио кривично дјело недозвољени промет акцизних производа.

Службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из Регионалног центра Сарајево током оперативног рада дошли су до сазнања о више лица и путничких возила на подручију Сарајева којима се врши дистрибуција и продаја цигарета на подручију БиХ.

Након сумирања оперативних сазнања спроведена је акција на лоцирању и контроли возила и лица која се доводе у везу са нелегалним активностима из оперативних сазнања.

Том приликом пронађене су и привремено одузете 2.033 кутије цигарета које нису биле обиљежене акцизним маркицама УИО БиХ.

Против починилаца ће, сходно одредбама Закона о акцизама у БиХ, бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом.

УИО БиХ позива све грађане да на отворену телефонску линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а.

Позивају се сви грађани, као и сви порески обвезници који су имали било какве непријатности са царинским службеницима или пореским инспекторима УИО, да то пријаве на отворену линију.

Сви позиви су бесплатни и потпуно анонимни.

Извор: Срна

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

пунто

29.04.2018 13:34

Па ви стварно писете будаластине.Нека додју у Градиску,сваки дан могу толико одузети,о резаном дувану да не И прицам

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Пунто

29.04.2018 18:21

Па пријави ако знас то сто писе.

Name

Непусац

29.04.2018 21:19

Људи моји, пуна ауто- пијаца у Сарајеву нелегалних цигарета и резаног дувана, али неко то дозвољава, нормално да је у питању организована корупција.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре непусац

02.05.2018 07:19

Наравно да треба пустити народ да сверцује, ја сваке седмице довезем комби цигарета из Билеце у Бијељину, полицији подијелим успут по 20-30 КМ а мени остане много пара, зивио сверц до зивота

Name

Лука

30.04.2018 05:58

Треба отици на ауто- пијацу у Сарајеву и видјети на сваком кораку продају цигарету пакованих у танку фолију, као и резаног дувана. Хоце ли то надлезни реци да не знају за тај криминал?! Корупција, од врха власти на свим нивоима!

ОДГОВОРИТЕ