Мрак на Лужу: Титула се враћа у Порто!

Спортинг види Лигу шампиона: Фернандесова стрела разгалила Лавове, дрхтаће Лисабон наредне седмице! Тим из Лисабона се изједначио са Бенфиком после тријумфа над Портимоненсеом - 2:1. Тондела нокаутирала Бенфику - 3:2!

Фудбал 29.04.2018 | 14:00
Мрак на Лужу: Титула се враћа у Порто!
Теорија је и даље савезник Бенфике, али на Лужу је тренутно мрак! После четири узастопне титуле, Орлови су врло веровано шампиуонски пехар предали у руке највећем ривалу. Вечерас је на Лужу славила Тонедела (2:3), па ће сутра против Маритима Порто имати шансе да се одмакне на великих пет бодова. А до краја Примеире остало је још два кола.

Како је играла Бенфика ове сезоне - боље није ни заслужила, Ипак, чинило се да ће екипа за коју је до 62.минута играо Андрија Живковић, остати конкуретна у трци са Порто. Бенфика је повела већ у десетом минуту. Сјајну акцију Хименеза искористио је Пици и донео вођство домаћину.

Међутим, био је то последњи моменат који ће навијачи клуба из Лисабона памтити. Од тог тренутка Бенфика се распала. Улогу џелата имао је Мигуел Кардосо. Сјајно је реаговао два пута у шеснестерцу Бенфике и донео гостима вођство.

Тренер гостију Руи Виторија није имао шта да чека. У игру је убацио Сеферовића. Имала је Бенфика још неке шансе, али је Томане у 81.минуту ставио тачку.

Спортинг види Лигу шампиона: Фернандесова стрела разгалила Лавове, дрхтаће Лисабон наредне седмице! Тим из Лисабона се изједначио са Бенфиком после тријумфа над Портимоненсеом - 2:1.

Густо је у Португалу. Порто, после пораза Бенфике, сутра има колосалну шансу да дође надомак титуле, а велики бенефит извукао је и Спортинг из Лисабона. Лавови су славили на гостовању Портимоненсеом (2:1) и изједначили се на другој позицији са Бенфиком. Улог је Лига шампиона, а наредне седмице је међусобни дуел.

Меч винер био је Бруно Фернандес. Сјајни офанзивни везиста постигао је два гола. Памтиће се победоносни из 88.минута. Све је тада урадио школски. Наместио се, сачекао да обради лопту и онда погодио сами десни угао. Мајсторски. За делиријум међу навијачима Спортинга.

Намучила се екипа Жоржа Жезуса на гостовању Портимоненсеу. Мада није тако деловало. Бруно Фернандес је на додавање Доста у 23.минуту погодио. Све се отворило гостима за које је свих 90 минута на позицији штопера играо Радосав Петровић.

Међутим, изједначио је Фабрицио у 42.минуту. Цело друго полувреме трајала је опсада гола... Спортинг је био упоран и на крају заслужено победио.

ПОРТУГАЛ 1 - 32. КОЛО

Петак

Гимараис - Мореиренсе 1:0 (0:0)
/Уртадо 90+2/

Субота

Сетубал - Феиренсе 0:2 (0:0)
/Силва 63 и 87/

Бенфика - Тондела 2:3 (1:2)
/Пизи 12, Салвио 90+4 - Кардосо 30 и 39, Томане 81/

Портимоненсе - Спортинг 1:2 (1:1)
/Фабрицио 42 - Фернандес 23 и 89/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар