Mrak na Lužu: Titula se vraća u Porto!

Sporting vidi Ligu šampiona: Fernandesova strela razgalila Lavove, drhtaće Lisabon naredne sedmice! Tim iz Lisabona se izjednačio sa Benfikom posle trijumfa nad Portimonenseom - 2:1. Tondela nokautirala Benfiku - 3:2!

Fudbal 29.04.2018 | 14:00
Mrak na Lužu: Titula se vraća u Porto!
Teorija je i dalje saveznik Benfike, ali na Lužu je trenutno mrak! Posle četiri uzastopne titule, Orlovi su vrlo verovano šampiuonski pehar predali u ruke najvećem rivalu. Večeras je na Lužu slavila Tonedela (2:3), pa će sutra protiv Maritima Porto imati šanse da se odmakne na velikih pet bodova. A do kraja Primeire ostalo je još dva kola.

Kako je igrala Benfika ove sezone - bolje nije ni zaslužila, Ipak, činilo se da će ekipa za koju je do 62.minuta igrao Andrija Živković, ostati konkuretna u trci sa Porto. Benfika je povela već u desetom minutu. Sjajnu akciju Himeneza iskoristio je Pici i doneo vođstvo domaćinu.

Međutim, bio je to poslednji momenat koji će navijači kluba iz Lisabona pamtiti. Od tog trenutka Benfika se raspala. Ulogu dželata imao je Miguel Kardoso. Sjajno je reagovao dva puta u šesnestercu Benfike i doneo gostima vođstvo.

Trener gostiju Rui Vitorija nije imao šta da čeka. U igru je ubacio Seferovića. Imala je Benfika još neke šanse, ali je Tomane u 81.minutu stavio tačku.

Sporting vidi Ligu šampiona: Fernandesova strela razgalila Lavove, drhtaće Lisabon naredne sedmice! Tim iz Lisabona se izjednačio sa Benfikom posle trijumfa nad Portimonenseom - 2:1.

Gusto je u Portugalu. Porto, posle poraza Benfike, sutra ima kolosalnu šansu da dođe nadomak titule, a veliki benefit izvukao je i Sporting iz Lisabona. Lavovi su slavili na gostovanju Portimonenseom (2:1) i izjednačili se na drugoj poziciji sa Benfikom. Ulog je Liga šampiona, a naredne sedmice je međusobni duel.

Meč viner bio je Bruno Fernandes. Sjajni ofanzivni vezista postigao je dva gola. Pamtiće se pobedonosni iz 88.minuta. Sve je tada uradio školski. Namestio se, sačekao da obradi loptu i onda pogodio sami desni ugao. Majstorski. Za delirijum među navijačima Sportinga.

Namučila se ekipa Žorža Žezusa na gostovanju Portimonenseu. Mada nije tako delovalo. Bruno Fernandes je na dodavanje Dosta u 23.minutu pogodio. Sve se otvorilo gostima za koje je svih 90 minuta na poziciji štopera igrao Radosav Petrović.

Međutim, izjednačio je Fabricio u 42.minutu. Celo drugo poluvreme trajala je opsada gola... Sporting je bio uporan i na kraju zasluženo pobedio.

PORTUGAL 1 - 32. KOLO

Petak

Gimarais - Moreirense 1:0 (0:0)
/Urtado 90+2/

Subota

Setubal - Feirense 0:2 (0:0)
/Silva 63 i 87/

Benfika - Tondela 2:3 (1:2)
/Pizi 12, Salvio 90+4 - Kardoso 30 i 39, Tomane 81/

Portimonense - Sporting 1:2 (1:1)
/Fabricio 42 - Fernandes 23 i 89/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar