САД: Моц́ руске подводне флоте

Магазин "Популар мецханицс" објавио је чланак у којем је описана "сва моц́ руске подводне флоте".

Свијет 29.04.2018 | 10:29
САД: Моц́ руске подводне флоте
Руска Ратна морнарица се назива "тврдим орахом", који има 72 подморнице, укључујуц́и атомске носаче ракета, подморнице са крстарец́им ракетама и јединствене апарате за специјалне операције.

Магазин наводи да Русија посједује многобројну флоту подморница за специјалне намјене, међу којима су двије огромне "пловец́е базе" које су намијењене за транспорт мини-подморница за дубоко зарањање.

Лист скрец́е пажњу на "застрашујуц́у" подморницу Б-90 „Саров“ која је, по његом мишљењу, полигон за тестирање нове нуклеарне тријаде "Статус 6".

"’Статус 6‘ је намијењен за напад на копнене циљеве (луке, градове) са гигантском термонуклеарном бојевом главом од 100 мегатона. Он може да заобилази америчку противодбрану и уништава циљеве у приобалном подручју, шаљуц́и на њих цунамије и правец́и их непогодним за живот због радиоактивних падавина", наводи се у чланку.

Б-90 "Саров" је руска дизел-подморница, једини брод Пројекта 20120. Она је направљена на бази подморнице пројекта "Сарган", која је почела да се гради ’80-их година, а да се користи у децембру 2007. године.

Крстарец́е ракете нове генерације, подводни дронови, хиперсонична интерконтинентална ракета "Авангард", која "удара попут метеора", застрашујуц́а ракета "Сармат", коју на Западу зову "Сатана", систем хиперсоничних ракета "Кинџал", као и ласерско оружје — ново је руско оружје које је Владимир Путин представио у годишњем говору о стању нације.   

(Спутњик)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Трн

29.04.2018 11:30

И ста је овдје битно? Све ово незнаци ниста за добар и удобан зивот цак ста висе намјењено за унистење. патње. бол и све против људског рода. Боље би им било да се хвале стандардом Руског народа људским правима и слободама. И коме ју уопсте битно колико си наорузан амо си гладан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Арм

29.04.2018 12:05

ТРН,немаш појма,камо срече да ми имамо десети дио од тога,не би нас нико могао гњавити.Свијет разумије само језик силе.

Name

Запад је све потросио

29.04.2018 17:10

Запад је имао у плану да Русима покупи сва природна блага јер су они једини који имају све сто треба једној дрзави. Руси су се дигли из пепела такореци и запад их види као конкуренте Зато је таква кампаља против Путина а ово је његово вријеме по комеце се памтити овај вијек. Хвала ти ГОСОДИНЕ ПУТИН сто постојис

Name

Ре обојици од Трна

29.04.2018 19:11

Ево ви сте доказ овога о цему писем. Ста це нама ова половина како је ти зовес и ко то нас гњави и гдје да то употребимо. Наси глупи ставови нас гњаве. Нама су сви криви. Само смо ми имамо право на све нико нетреба висе да зиви. Па цовеце запалили смо пола бивсе Југе нема народа ским немамо некакав сукоб и до кога је? До Словенаца до Хрвата до Босњака да Црногораца до Сиптаца до Македонаца до Војводјана па до кога је? Ево сви су криви а ми цвеце дај не глупирај те се висе до нас је цовеце погледај до нас је отвори оци. Ево видис цовек писе да неко зели Русима узети тобозња богатства. Па где су та богадства Русије где ајде где имају све ал немају моралну вредност помагао их је Свабо Енглез ММФ Јапан Америка нема ко их није спасавао из екомомске кризе и глади 80 па иза 90 када су их препороди одмах кука и мотика на запад исто и ми нико невала ал је мајцица Русија све. Где су помогли где нигде свугде покрали опљацкали погледај једину рафинерију коју су удавили. Погледај где се људи ватају посла мозда у мајцици е није и нико тамо неце нико сви у земље ЕУ а занимљиво оне у НАТОУ и ту спас од беде тразимо . А грла промукла од Русовања и увелицавања немозес одворити цестито портал те Руски брод Руска ракета Руски Српски ста цовеце ста јесил икада био у Русији питам те јесили икада био у Русији. Е ниси ја то знам зато сто небих писао овакве идиотлуке. Брате ја сам пресао Русију није то сто ти мислис и сто ти сервирају ако будес хтео да знас несто висе оди ја цу ти објаснити та јјад и беду. Само прво оди до запада било коју земљу а ја бих ти препоруцио непретељску Њемацку а затим скокни до Данске . После тог оди у Русију и пљунут цес себи у фацу то ти гарантујем.

Name

Сведска

29.04.2018 19:55

За Ре обојици од Трна.Ја ти вјерујем 100%,ево у Сведској има Руса кад сам цуо ста ми прицају каква је то јад и биједа у Русији па Балкан је за њих запад.

Name

Ре Свед

29.04.2018 20:23

Да то онај ко познаје мозе реци али цовеце када нетко није изасао из своје опстине како му реци. Цује тамо некога ко гради сопствене интересе негде и вата се као пјан плота а да нема појма ста је на терену. Ево нека оде ја бих срцем волео све бих му јасно било само ако бих главу зиву извукао. Зато казем људима немојте се ватати оног са цим нисте упознати. Па само узмите погледати две Њемацке до пада Берлинског зида. Погледај земље где Руски интерес био па то је кост и коза у свим аспектима