SAD: Moć ruske podvodne flote

Magazin "Popular mechanics" objavio je članak u kojem je opisana "sva moć ruske podvodne flote".

Svijet 29.04.2018 | 10:29
SAD: Moć ruske podvodne flote
Ruska Ratna mornarica se naziva "tvrdim orahom", koji ima 72 podmornice, uključujući atomske nosače raketa, podmornice sa krstarećim raketama i jedinstvene aparate za specijalne operacije.

Magazin navodi da Rusija posjeduje mnogobrojnu flotu podmornica za specijalne namjene, među kojima su dvije ogromne "ploveće baze" koje su namijenjene za transport mini-podmornica za duboko zaranjanje.

List skreće pažnju na "zastrašujuću" podmornicu B-90 „Sarov“ koja je, po njegom mišljenju, poligon za testiranje nove nuklearne trijade "Status 6".

"’Status 6‘ je namijenjen za napad na kopnene ciljeve (luke, gradove) sa gigantskom termonuklearnom bojevom glavom od 100 megatona. On može da zaobilazi američku protivodbranu i uništava ciljeve u priobalnom području, šaljući na njih cunamije i praveći ih nepogodnim za život zbog radioaktivnih padavina", navodi se u članku.

B-90 "Sarov" je ruska dizel-podmornica, jedini brod Projekta 20120. Ona je napravljena na bazi podmornice projekta "Sargan", koja je počela da se gradi ’80-ih godina, a da se koristi u decembru 2007. godine.

Krstareće rakete nove generacije, podvodni dronovi, hipersonična interkontinentalna raketa "Avangard", koja "udara poput meteora", zastrašujuća raketa "Sarmat", koju na Zapadu zovu "Satana", sistem hipersoničnih raketa "Kindžal", kao i lasersko oružje — novo je rusko oružje koje je Vladimir Putin predstavio u godišnjem govoru o stanju nacije.   

(Sputnjik)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Trn

29.04.2018 11:30

I sta je ovdje bitno? Sve ovo neznaci nista za dobar i udoban zivot cak sta vise namjenjeno za unistenje. patnje. bol i sve protiv ljudskog roda. Bolje bi im bilo da se hvale standardom Ruskog naroda ljudskim pravima i slobodama. I kome ju uopste bitno koliko si naoruzan amo si gladan.

ODGOVORITE
Name

Arm

29.04.2018 12:05

TRN,nemaš pojma,kamo sreče da mi imamo deseti dio od toga,ne bi nas niko mogao gnjaviti.Svijet razumije samo jezik sile.

Name

Zapad je sve potrosio

29.04.2018 17:10

Zapad je imao u planu da Rusima pokupi sva prirodna blaga jer su oni jedini koji imaju sve sto treba jednoj drzavi. Rusi su se digli iz pepela takoreci i zapad ih vidi kao konkurente Zato je takva kampalja protiv Putina a ovo je njegovo vrijeme po komece se pamtiti ovaj vijek. Hvala ti GOSODINE PUTIN sto postojis

Name

Re obojici od Trna

29.04.2018 19:11

Evo vi ste dokaz ovoga o cemu pisem. Sta ce nama ova polovina kako je ti zoves i ko to nas gnjavi i gdje da to upotrebimo. Nasi glupi stavovi nas gnjave. Nama su svi krivi. Samo smo mi imamo pravo na sve niko netreba vise da zivi. Pa covece zapalili smo pola bivse Juge nema naroda skim nemamo nekakav sukob i do koga je? Do Slovenaca do Hrvata do Bosnjaka da Crnogoraca do Siptaca do Makedonaca do Vojvodjana pa do koga je? Evo svi su krivi a mi cvece daj ne glupiraj te se vise do nas je covece pogledaj do nas je otvori oci. Evo vidis covek pise da neko zeli Rusima uzeti toboznja bogatstva. Pa gde su ta bogadstva Rusije gde ajde gde imaju sve al nemaju moralnu vrednost pomagao ih je Svabo Englez MMF Japan Amerika nema ko ih nije spasavao iz ekomomske krize i gladi 80 pa iza 90 kada su ih preporodi odmah kuka i motika na zapad isto i mi niko nevala al je majcica Rusija sve. Gde su pomogli gde nigde svugde pokrali opljackali pogledaj jedinu rafineriju koju su udavili. Pogledaj gde se ljudi vataju posla mozda u majcici e nije i niko tamo nece niko svi u zemlje EU a zanimljivo one u NATOU i tu spas od bede trazimo . A grla promukla od Rusovanja i uvelicavanja nemozes odvoriti cestito portal te Ruski brod Ruska raketa Ruski Srpski sta covece sta jesil ikada bio u Rusiji pitam te jesili ikada bio u Rusiji. E nisi ja to znam zato sto nebih pisao ovakve idiotluke. Brate ja sam presao Rusiju nije to sto ti mislis i sto ti serviraju ako budes hteo da znas nesto vise odi ja cu ti objasniti ta jjad i bedu. Samo prvo odi do zapada bilo koju zemlju a ja bih ti preporucio nepreteljsku Njemacku a zatim skokni do Danske . Posle tog odi u Rusiju i pljunut ces sebi u facu to ti garantujem.

Name

Svedska

29.04.2018 19:55

Za Re obojici od Trna.Ja ti vjerujem 100%,evo u Svedskoj ima Rusa kad sam cuo sta mi pricaju kakva je to jad i bijeda u Rusiji pa Balkan je za njih zapad.

Name

Re Sved

29.04.2018 20:23

Da to onaj ko poznaje moze reci ali covece kada netko nije izasao iz svoje opstine kako mu reci. Cuje tamo nekoga ko gradi sopstvene interese negde i vata se kao pjan plota a da nema pojma sta je na terenu. Evo neka ode ja bih srcem voleo sve bih mu jasno bilo samo ako bih glavu zivu izvukao. Zato kazem ljudima nemojte se vatati onog sa cim niste upoznati. Pa samo uzmite pogledati dve Njemacke do pada Berlinskog zida. Pogledaj zemlje gde Ruski interes bio pa to je kost i koza u svim aspektima