Мајдов: Најбоље од Немање Мајдова тек слиједи!

Светски шампион у џудоу Немања Мајдов, након што је освојио сребрну медаљу на првенству Европе у Тел Авиву, каже да то одличје има сјај као да је златно.

Остали спортови 01.05.2018 | 15:30
Мајдов: Најбоље од Немање Мајдова тек слиједи!
Мајдов је у категорији до 90 килограма стигао до финала и изгубио од Руса Михаила Иголникова.

Он је истакао и да очекује још веће успехе у будућности.

"Изузетно сам срећан јер је после титуле светског шампиона ово најзначајнија медаља. Ишао сам на злато, али наравно после тако дуге паузе и повреде и сребро има златни сјај. Ово је мој велики повратак на струњачу и најбоље од Немање Мајдова тек следи", рекао је Мајдов. 

Љубиша Мајдов, отац и тренер светског шампиона и вицешампиона Европе, после церемоније доделе медаља није био најзадовољнији. 

"Честитам Иголникову на европској титули. Пошли смо по злато и ушли у финале, али треба бити реалан и истаћи да Европа има изузетан ниво, врхунски, када су у питању џудо борци. Треба бити врхунски па уопште стати на ово победничко постоље. Ипак, неки од врхунских бораца нису у Тел Авиву ни узели одличје. Вратили смо се после дуже паузе и повреда на најбољи могући начин. Идемо даље", поручио је Љубиша Мајдов. 

Уједно, данас је Љубиша Мајдов проглашен за најбољег тренера Европе за минулу годину. 

"Изузетна част и привилегија је бити лауреат овако значајног признања. Поносан сам јер смо успели да освојимо светско злато и сада додамо и звање вицешампиона Европе. Захвалио бих се мојој Црвеној Звезди, Џудо савезу Србије и председнику Ивану Тодорову на изузетној подршци", додао је Љубиша Мајдов и добио честитке од председника Џудо савеза Србије Ивана Тодорова на великом признању.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар