Барселона: Надал - Циципас у финалу!

Надал наставио да меље за ново финале Барселоне! Први тенисер света Рафаел Надал пласирао се у финале АТП турнира У Барселони и наставио невероватну серију на земљаној подлози.  Надал против Грка за нову титулу! Шпански ас забележио је 400. победу на земљаној подлози.

Тенис 29.04.2018 | 09:30
Барселона: Надал - Циципас у финалу!
'Бик са Маљорке' је без изгубљеног сета стигао до борбе за трофеј, након што је елиминисао десетог играча на свету Давида Гофана са 6:4, 6:0.

Белгијанац је добро започео меч, отворио га брејком и повео са 2:0. Међутим, већ после два гема Надал је изборио изједначење.

За коначних 6:4 у првом сету још једном је одузео сервис Гофану, после чега је везао шест добијених гемова и меч завршио 'кромпиром' – 6:0. 

Надал је наставио сурову серију на шљаци, узастопно је освојио 44 сета, током којих нико од противника није успео да добије више од четири гема. Такође, ово му је била рекордна, 400. победа на најспоријој подлози у каријери. 

Рафаел Надал 11. пут у каријери се пласирао у финале АТП 500 турнира у Барселони, савладавши у суботу поподне Белгијанца Давида Гофана резултатом 6:4, 6:0.

То му је јубиларна 400. победа на шљаци, по чему је четврти у тзв. "Опен ери" (од 1968. године), иза Гиљерма Виласа (659 победа), Мануела Орантеса (502) и Томаса Мустера (422)

Надал је, међутим, изнад свих по проценту успешности, јер је поред поменутих 400 победа изгубио само 35 мечева на својој омиљеној подлози.

Против Гофана је добио 18. узастопни меч на шљаци, уз импозантну сет-разлику 44:0.

За трофеј у Барселони Шпанац ће се борити против Грка Стефаноса Циципаса, који је изненадио Пабла Карења Бусту. 

Грчки тенисер бориће се за свој први АТП трофеј у каријери, а Надал за 11. у престоници Каталоније.

Момак из Грчке савладао је у полуфиналу 11. играча света, Пабла Карења Бусту.

У мечу који је трајао сат времена и 37 минута, 63. тенисер планете препустио је ривалу осам гемова – 7:5, 6:3.

Грку, који је претходно изненадио и Доминика Тима, седмог на планети, ово ће бити прво АТП финале у каријери, које ће му чак и ако изгуби донети скок до 44. позиције на ранг листи. Први пут ће се нађи међу 50 најбољих на свету, а ако употпуни изненађење и дође до трофеја, стићи ће и до пласмана у ТОП 40.

Претходни Грк који је дошао до финала неког АТП турнира био је Николас Калогеропулос, далеке 1973. године.

Као и прошле недеље, када је славио у Монте Карлу, "краљу шљаке" је неопходно да освоји титулу да би остао први на светској листи, испред Роџера Федерера.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар