Barselona: Nadal - Cicipas u finalu!

Nadal nastavio da melje za novo finale Barselone! Prvi teniser sveta Rafael Nadal plasirao se u finale ATP turnira U Barseloni i nastavio neverovatnu seriju na zemljanoj podlozi.  Nadal protiv Grka za novu titulu! Španski as zabeležio je 400. pobedu na zemljanoj podlozi.

Tenis 29.04.2018 | 09:30
Barselona: Nadal - Cicipas u finalu!
'Bik sa Maljorke' je bez izgubljenog seta stigao do borbe za trofej, nakon što je eliminisao desetog igrača na svetu Davida Gofana sa 6:4, 6:0.

Belgijanac je dobro započeo meč, otvorio ga brejkom i poveo sa 2:0. Međutim, već posle dva gema Nadal je izborio izjednačenje.

Za konačnih 6:4 u prvom setu još jednom je oduzeo servis Gofanu, posle čega je vezao šest dobijenih gemova i meč završio 'krompirom' – 6:0. 

Nadal je nastavio surovu seriju na šljaci, uzastopno je osvojio 44 seta, tokom kojih niko od protivnika nije uspeo da dobije više od četiri gema. Takođe, ovo mu je bila rekordna, 400. pobeda na najsporijoj podlozi u karijeri. 

Rafael Nadal 11. put u karijeri se plasirao u finale ATP 500 turnira u Barseloni, savladavši u subotu popodne Belgijanca Davida Gofana rezultatom 6:4, 6:0.

To mu je jubilarna 400. pobeda na šljaci, po čemu je četvrti u tzv. "Open eri" (od 1968. godine), iza Giljerma Vilasa (659 pobeda), Manuela Orantesa (502) i Tomasa Mustera (422)

Nadal je, međutim, iznad svih po procentu uspešnosti, jer je pored pomenutih 400 pobeda izgubio samo 35 mečeva na svojoj omiljenoj podlozi.

Protiv Gofana je dobio 18. uzastopni meč na šljaci, uz impozantnu set-razliku 44:0.

Za trofej u Barseloni Španac će se boriti protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je iznenadio Pabla Karenja Bustu. 

Grčki teniser boriće se za svoj prvi ATP trofej u karijeri, a Nadal za 11. u prestonici Katalonije.

Momak iz Grčke savladao je u polufinalu 11. igrača sveta, Pabla Karenja Bustu.

U meču koji je trajao sat vremena i 37 minuta, 63. teniser planete prepustio je rivalu osam gemova – 7:5, 6:3.

Grku, koji je prethodno iznenadio i Dominika Tima, sedmog na planeti, ovo će biti prvo ATP finale u karijeri, koje će mu čak i ako izgubi doneti skok do 44. pozicije na rang listi. Prvi put će se nađi među 50 najboljih na svetu, a ako upotpuni iznenađenje i dođe do trofeja, stići će i do plasmana u TOP 40.

Prethodni Grk koji je došao do finala nekog ATP turnira bio je Nikolas Kalogeropulos, daleke 1973. godine.

Kao i prošle nedelje, kada je slavio u Monte Karlu, "kralju šljake" je neophodno da osvoji titulu da bi ostao prvi na svetskoj listi, ispred Rodžera Federera.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar