ПЛ: Стоук ''покрао'' Ливерпул! Тадић чува Свеце!

Стоук однео бод са Енфилда! Фудбалери Ливерпула и Стоука одиграли су нерешено 0:0 против Стоука у 36. колу Премијер лиге.  Ливерпул заборавио на бодове, Лига шампиона виси? Трећим ремијем у четири кола, чувајући се за тешке мечеве у Европи и штедећи оно мало здравих играча што је остало, Клопови момци понудили су Челсију сценарио према ком је могућа смена на табели. . .  Миливојевић опстаје! Офанзивни "везиста" постигао је свој пети и шести погодак ове сезоне у Премијер лиги, а капитен Кристал Паласа одрекао се шутирања пенала у победи над Лестером.  Ружна победа Челсија, таквих им је више требало! Неочекивано, трка за Лигу шампиона још није решена.

Фудбал 29.04.2018 | 09:45
ПЛ: Стоук ''покрао'' Ливерпул! Тадић чува Свеце!
Стоук је бодом на Енфилду одржао наду за опстанак у енглеској елити, али ће морати да се надају победи Челсија над Свонсијем и да потом буду бољи од Кристал Паласа и Свонсија у наредна два кола.

Иако није било голова, утакмицу је обележило узбудљивих последњих петнаестак минута када је Стоук кренуо на све или ништа и умало дошао до гола.

Ливерпул је био конкретнији у првом полувремену, а прву добру шансу је већ у првих шест минута имао Мохамед Салах када је пребацио голмана са седам метара, али промашио гол. 

На другој страни су својих прилика имали Дијуф и Ндиаје, али ниједна од екипа није успела да освоји сва три бода. Ливерпул је после 36 кола трећи са 72 бода, а Стоук 18. са 30.

Исповређивани, уморни и превише свесни важности наредне утакмице, фудбалери Ливерпула забележили су трећи реми у последња четири кола Премијер лиге и довели у питање директан пласман у Лигу шампиона наредне сезоне - кроз шампионат!

Иако су и даље на трећој позицији, после "нуле" на "Енфилду" у дуелу са вероватно будућим друголигашем Стоуком, "редси" су понудили конкретну могућност петопласираном Челсију да свим победама до краја сезоне заврши изнад њих на табели.

Није то толико реалан исход шампионата, али од данас није ни немогућ: Ливерпул - Стоук 0:0, у мечу у ком је и каптиен екипе Џордан Хендерсон доживео повреду са којом је касније некако завршио меч.

Импровизована постава данас нервозног Јиргена Клопа имала је две колосалне прилике у првих 45 минута, прву је олако пропустила гол-машина Мохамед Салах, а другу принудни везиста Трент Александер-Арнолд. У наставку, иако му је победа била преко потребна у бегу од Чемпионшипа, екипа менаџера Пола Ламберта "зацементирала" се испред Џека Батленда, преживела повремене растрзане атаке домаћих и, на крају, имала колосалну шансу за победу.

Ипак, штопер Рајан Шокрос (који је једну полусезону провео на позајмици у Ливерпулу), није успео у 86. минуту са пола метра да ћушне у мрежу лопту коју му је, помало изненада, послао Маме Бирам Дијуф.

"Занемели" су тада и Клоп и играчи и навијачи екипе, која је жестоко оштећена већ у следећем нападу!

Резервиста Натанијел Клајн центрирао је, а играч утакмице Ерик Питерс очигледним играњем руком (која никако није била уз тело) спречио да Роберто Фирмино и Алберто Морено вероватно лако пеонтирају са петерца за 1:0 и обављен посао када је борба за Лигу шампиона у питању.

Да све буде горе по један од најефикаснијих тимова на свету, због судијске грешке и недосуђеног пенала после старта над Данијем Ингсом у прошлом колу (Вест Бром 2:2), екипа је остала без још два бода. Један од ова два пенала да је реализован, сви запослени у Мелвуду могли би без икакве пресије да се посвете гостовању на "Олимпику" и, потом, извесном одласку на велико финале у Кијев.

Просто, арбитар Андре Маринер показао је да се игра настави, а играло се шест минута у надокнади због честих прекршаја и дугих указивања помоћи повређеним играчима, како Хендерсону, тако и Мартинсу Индију, Папи Ндиајеу и једном бившем асу Ливерпула, и даље миљенику "Копа", Џоу Алену.

Распоред Ливерпула:

2. мај – Рома
6. мај – Челси
13. мај – Брајтон

Челси до краја сезоне игра са Ливерпулом, Хадерсфилдом и Њукаслом од чега је прва и последња утакмица на "Стамфорд бриџу", после чега ће "плавци" у финалу ФА купа на "Вембиљу" играти са Манчестер јунајтедом, 19. маја.

Стоук је остао само са једном победом у последњих 17 утакмица, а од када је 20. јануара савладао Хадерсфилд 2:0 овај тим освојио је седам бодова искључиво ремијима (0-7-5). Питање је, међутим, да ли ће то бити довољно утолико што је Свонси као први изнад црте у Премијер лиги остао са две утакмице мање и три бода више од црвено-белих.

Када је Ливерпул у питању, петопласирани Челси сада има девет бодова мање, али меч са Ливерпулом на "Стамфорд бриџу" одмах по повратку "редса" из Рима са реванша полуфинала Лиге шампиона у ком ће Клопов тим имати два гола предности из незаборавне прве утакмице са "Енфилда".

Тадић чува Саутемптон, Миливојевић опстаје! Офанзивни "везиста" постигао је свој пети и шести погодак ове сезоне у Премијер лиги, а капитен Кристал Паласа одрекао се шутирања пенала у победи над Лестером.

Репрезентативац Србије Душан Тадић са два гола је донео Саутемптону победу над Борнмутом 2:1, која је "свецима" била апсолутно неопходна у борби за опстанак.

Саутемптон је у овај меч ушао под огромним притиском, јер је у претходних осам кола освојио само три бода и био је последњи час да прекине "црну серију". Ни сада ситуација није сјајна, јер Тадићев тим до краја сезоне гостује Евертону и Свонсију, а дочекује Манчестер сити.

Врло је могуће да ће кључна за опстанак бити утакмица Свонси - Саутемптон 8. маја, јер су то тренутно 17. и 18. екипа на табели.

Тадић је свој пети овосезонски гол у првенству Енглеске дао из контре "2 на 1", започете дубоко на својој половини, коју је истрчао са Мариом Лемином, а коначан резултат поставио је маестралном соло акцијом у 54. минуту.

Одузео је лопту на средини терена, претрчао са њом тридесетак метара и онда је спољашњом страном стопала пласирао изван домашаја голмана Асмира Беговића.

Кристал Палас декласирао је Лестер резултатом 5:0 и остварио победу која му математички још не гарантује да ће и следеће сезоне бити премијерлигаш, али у пракси би требало да значи 99 одсто одрађен задатак.

Лестер је, као екипа из средине табеле, увелико "на одмору", што је за пулене Роја Хоџсона био идеалан сценарио. На 2:0 из првог полувремена надовезао се црвени картон Марка Олбрајтона и Кристал Палас је у финишу искористио бројчану надмоћ да поправи гол-разлику, која у крајњем случају такође може да буде значајна.

Лука Миливојевић у 90. минуту је могао до свог 11. гола у Премијер лиги 2017/18, али је дозволио Кристијану Бентекеу да изведе пенал и упише се у листу стрелаца први пут после 16. децембра!

За разлику од утакмице против Борнмута (2:2) одигране почетком децембра, када је Белгијанац узурпирао то право и пропустио да реализује "најстрожу казну", овог пута је све прошло у најбољем реду, а капитен Миливојевић био је први који је притрчао да му честита!

Шмекерски потез српског репрезентативца, који је ове сезоне оставио заиста сјајан утисак на "Селхурст парку" и само се може пожелети да у таквом ритму остане на Мундијалу у Русији.

Челси победио Свонси и закомпликовао борбу за опстанак! Фудбалери Челсија победили су на гостујућем терену Свонси са 1:0, у утакмици 36. кола енглеске Премијер лиге.

Једини гол постигао је Сеск Фабрегас у четвртом минуту, после асистенције Едена Азара.

Челси је остварио трећу узастопну победу, укупно 20. у лиги и пети је на табели са 66 бодова. "Плавци" имају два бода мање, али и утакмицу више од Тотенхема на четвртом месту, које води у Лигу шампиона.

Свонси се бори за опстанак, после 18. пораза заузима 17. место на табели и први је изнад црте са 33 бода. Свонси има бод више од Саутемптона који се налази у зони испадања, на 18. месту. 

Ружна победа Челсија, таквих им је више требало! Неочекивано, трка за Лигу шампиона још није решена.

Челси је ове сезоне просуо велики број бодова (шест ремија и девет пораза), али на пет кола до краја и даље има теоретске шансе да се домогне чак и Лиге шампиона.

"Ружним" тријумфом над Свонсијем, каквих им је можда недостајало више ове сезоне пошто су утакмице у којима су играли "просечно" обично и губили, дошли су на 66 бодова, на два мање од Спурса који имају меч мање, а на шест испод Ливерпула који од њих има утакмицу више - и још их чека међусобни окршај. Право ниоткуда очекује нас занимљива завршница у борби за "европске визе".

Антонио Конте је са Челсијем на "Либертију" уписао 50. победу у свим такмичењима, а једини стрелац на сусрету био је Сеск Фабрегас у 4. минуту.

СВОНСИ - ЧЕЛСИ 0:1 (0:1)

Еден Азар је прошао кроз средину терена, предриблао неколико играча и одложио лопту на десну страну, а одатле је Фабрегас лепо шутирао и дошао до свог 50. поготка у Премијер лиги, тек другог ове сезоне, док је претходне, шампионске, постигао пет.

Нисмо гледали сјајан меч, пробудили су се "лабудови" у наставку, у неколико наврата и тестирали Куртоу, али је реалност да им предстоји велика борба за опстанак са Саутемптоном.

РЕЗУЛТАТИ 36. КОЛА:

Барнли - Брајтон 0:0

Кристал Палас - Лестер 5:0 (2:0)
/Заха 17, Мекартур 38, Лофтус-Чик 81, Ван Анхолт 84, Бентеке 90п/

Хадерсфилд - Евертон 0:2 (0:1)
/Тосун 39, Нијасе 77/

Њукасл - Вест Бромвич Албион 0:1 (0:1)
/Филипс 29/

Саутемптон - Борнмут 2:1 (1:1)
/Тадић 25, 54 - Кинг 45+1/

Ливерпул - Стоук 0:0

Свонси - Челси 0:1 (0:1)
/Фабрегас 4/

у недељу:

Вест Хем - Манчестер сити 15.15
Манчестер јунајтед - Арсенал 17.30

у понедељак:

Тотенхем - Вотфорд 21.00

ТАБЕЛА

Манчестер сити (34) 90
-------------------
Манчестер јунајтед (34) 74
Ливерпул (36) 72
Тотенхем (34) 68
-------------------
Челси (35) 66
Арсенал (34) 57
-------------------
Барнли (36) 54
Евертон (36) 48
Лестер (35) 44
Њукасл (35) 41
Кристал Палас (36) 38
Вотфорд (35) 38
Борнмут (36) 38
Брајтон (35) 37
Вест Хем (34) 35
Хадерсфилд (35) 35
Свонси (34) 33
-------------------
Саутемптон (35) 32
Стоук (36) 30
ВБА (36) 28

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар