PL: Stouk ''pokrao'' Liverpul! Tadić čuva Svece!

Stouk odneo bod sa Enfilda! Fudbaleri Liverpula i Stouka odigrali su nerešeno 0:0 protiv Stouka u 36. kolu Premijer lige.  Liverpul zaboravio na bodove, Liga šampiona visi? Trećim remijem u četiri kola, čuvajući se za teške mečeve u Evropi i štedeći ono malo zdravih igrača što je ostalo, Klopovi momci ponudili su Čelsiju scenario prema kom je moguća smena na tabeli. . .  Milivojević opstaje! Ofanzivni "vezista" postigao je svoj peti i šesti pogodak ove sezone u Premijer ligi, a kapiten Kristal Palasa odrekao se šutiranja penala u pobedi nad Lesterom.  Ružna pobeda Čelsija, takvih im je više trebalo! Neočekivano, trka za Ligu šampiona još nije rešena.

Fudbal 29.04.2018 | 09:45
PL: Stouk ''pokrao'' Liverpul! Tadić čuva Svece!
Stouk je bodom na Enfildu održao nadu za opstanak u engleskoj eliti, ali će morati da se nadaju pobedi Čelsija nad Svonsijem i da potom budu bolji od Kristal Palasa i Svonsija u naredna dva kola.

Iako nije bilo golova, utakmicu je obeležilo uzbudljivih poslednjih petnaestak minuta kada je Stouk krenuo na sve ili ništa i umalo došao do gola.

Liverpul je bio konkretniji u prvom poluvremenu, a prvu dobru šansu je već u prvih šest minuta imao Mohamed Salah kada je prebacio golmana sa sedam metara, ali promašio gol. 

Na drugoj strani su svojih prilika imali Dijuf i Ndiaje, ali nijedna od ekipa nije uspela da osvoji sva tri boda. Liverpul je posle 36 kola treći sa 72 boda, a Stouk 18. sa 30.

Ispovređivani, umorni i previše svesni važnosti naredne utakmice, fudbaleri Liverpula zabeležili su treći remi u poslednja četiri kola Premijer lige i doveli u pitanje direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone - kroz šampionat!

Iako su i dalje na trećoj poziciji, posle "nule" na "Enfildu" u duelu sa verovatno budućim drugoligašem Stoukom, "redsi" su ponudili konkretnu mogućnost petoplasiranom Čelsiju da svim pobedama do kraja sezone završi iznad njih na tabeli.

Nije to toliko realan ishod šampionata, ali od danas nije ni nemoguć: Liverpul - Stouk 0:0, u meču u kom je i kaptien ekipe Džordan Henderson doživeo povredu sa kojom je kasnije nekako završio meč.

Improvizovana postava danas nervoznog Jirgena Klopa imala je dve kolosalne prilike u prvih 45 minuta, prvu je olako propustila gol-mašina Mohamed Salah, a drugu prinudni vezista Trent Aleksander-Arnold. U nastavku, iako mu je pobeda bila preko potrebna u begu od Čempionšipa, ekipa menadžera Pola Lamberta "zacementirala" se ispred Džeka Batlenda, preživela povremene rastrzane atake domaćih i, na kraju, imala kolosalnu šansu za pobedu.

Ipak, štoper Rajan Šokros (koji je jednu polusezonu proveo na pozajmici u Liverpulu), nije uspeo u 86. minutu sa pola metra da ćušne u mrežu loptu koju mu je, pomalo iznenada, poslao Mame Biram Dijuf.

"Zanemeli" su tada i Klop i igrači i navijači ekipe, koja je žestoko oštećena već u sledećem napadu!

Rezervista Natanijel Klajn centrirao je, a igrač utakmice Erik Piters očiglednim igranjem rukom (koja nikako nije bila uz telo) sprečio da Roberto Firmino i Alberto Moreno verovatno lako peontiraju sa peterca za 1:0 i obavljen posao kada je borba za Ligu šampiona u pitanju.

Da sve bude gore po jedan od najefikasnijih timova na svetu, zbog sudijske greške i nedosuđenog penala posle starta nad Danijem Ingsom u prošlom kolu (Vest Brom 2:2), ekipa je ostala bez još dva boda. Jedan od ova dva penala da je realizovan, svi zaposleni u Melvudu mogli bi bez ikakve presije da se posvete gostovanju na "Olimpiku" i, potom, izvesnom odlasku na veliko finale u Kijev.

Prosto, arbitar Andre Mariner pokazao je da se igra nastavi, a igralo se šest minuta u nadoknadi zbog čestih prekršaja i dugih ukazivanja pomoći povređenim igračima, kako Hendersonu, tako i Martinsu Indiju, Papi Ndiajeu i jednom bivšem asu Liverpula, i dalje miljeniku "Kopa", Džou Alenu.

Raspored Liverpula:

2. maj – Roma
6. maj – Čelsi
13. maj – Brajton

Čelsi do kraja sezone igra sa Liverpulom, Hadersfildom i Njukaslom od čega je prva i poslednja utakmica na "Stamford bridžu", posle čega će "plavci" u finalu FA kupa na "Vembilju" igrati sa Mančester junajtedom, 19. maja.

Stouk je ostao samo sa jednom pobedom u poslednjih 17 utakmica, a od kada je 20. januara savladao Hadersfild 2:0 ovaj tim osvojio je sedam bodova isključivo remijima (0-7-5). Pitanje je, međutim, da li će to biti dovoljno utoliko što je Svonsi kao prvi iznad crte u Premijer ligi ostao sa dve utakmice manje i tri boda više od crveno-belih.

Kada je Liverpul u pitanju, petoplasirani Čelsi sada ima devet bodova manje, ali meč sa Liverpulom na "Stamford bridžu" odmah po povratku "redsa" iz Rima sa revanša polufinala Lige šampiona u kom će Klopov tim imati dva gola prednosti iz nezaboravne prve utakmice sa "Enfilda".

Tadić čuva Sautempton, Milivojević opstaje! Ofanzivni "vezista" postigao je svoj peti i šesti pogodak ove sezone u Premijer ligi, a kapiten Kristal Palasa odrekao se šutiranja penala u pobedi nad Lesterom.

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić sa dva gola je doneo Sautemptonu pobedu nad Bornmutom 2:1, koja je "svecima" bila apsolutno neophodna u borbi za opstanak.

Sautempton je u ovaj meč ušao pod ogromnim pritiskom, jer je u prethodnih osam kola osvojio samo tri boda i bio je poslednji čas da prekine "crnu seriju". Ni sada situacija nije sjajna, jer Tadićev tim do kraja sezone gostuje Evertonu i Svonsiju, a dočekuje Mančester siti.

Vrlo je moguće da će ključna za opstanak biti utakmica Svonsi - Sautempton 8. maja, jer su to trenutno 17. i 18. ekipa na tabeli.

Tadić je svoj peti ovosezonski gol u prvenstvu Engleske dao iz kontre "2 na 1", započete duboko na svojoj polovini, koju je istrčao sa Mariom Leminom, a konačan rezultat postavio je maestralnom solo akcijom u 54. minutu.

Oduzeo je loptu na sredini terena, pretrčao sa njom tridesetak metara i onda je spoljašnjom stranom stopala plasirao izvan domašaja golmana Asmira Begovića.

Kristal Palas deklasirao je Lester rezultatom 5:0 i ostvario pobedu koja mu matematički još ne garantuje da će i sledeće sezone biti premijerligaš, ali u praksi bi trebalo da znači 99 odsto odrađen zadatak.

Lester je, kao ekipa iz sredine tabele, uveliko "na odmoru", što je za pulene Roja Hodžsona bio idealan scenario. Na 2:0 iz prvog poluvremena nadovezao se crveni karton Marka Olbrajtona i Kristal Palas je u finišu iskoristio brojčanu nadmoć da popravi gol-razliku, koja u krajnjem slučaju takođe može da bude značajna.

Luka Milivojević u 90. minutu je mogao do svog 11. gola u Premijer ligi 2017/18, ali je dozvolio Kristijanu Bentekeu da izvede penal i upiše se u listu strelaca prvi put posle 16. decembra!

Za razliku od utakmice protiv Bornmuta (2:2) odigrane početkom decembra, kada je Belgijanac uzurpirao to pravo i propustio da realizuje "najstrožu kaznu", ovog puta je sve prošlo u najboljem redu, a kapiten Milivojević bio je prvi koji je pritrčao da mu čestita!

Šmekerski potez srpskog reprezentativca, koji je ove sezone ostavio zaista sjajan utisak na "Selhurst parku" i samo se može poželeti da u takvom ritmu ostane na Mundijalu u Rusiji.

Čelsi pobedio Svonsi i zakomplikovao borbu za opstanak! Fudbaleri Čelsija pobedili su na gostujućem terenu Svonsi sa 1:0, u utakmici 36. kola engleske Premijer lige.

Jedini gol postigao je Sesk Fabregas u četvrtom minutu, posle asistencije Edena Azara.

Čelsi je ostvario treću uzastopnu pobedu, ukupno 20. u ligi i peti je na tabeli sa 66 bodova. "Plavci" imaju dva boda manje, ali i utakmicu više od Totenhema na četvrtom mestu, koje vodi u Ligu šampiona.

Svonsi se bori za opstanak, posle 18. poraza zauzima 17. mesto na tabeli i prvi je iznad crte sa 33 boda. Svonsi ima bod više od Sautemptona koji se nalazi u zoni ispadanja, na 18. mestu. 

Ružna pobeda Čelsija, takvih im je više trebalo! Neočekivano, trka za Ligu šampiona još nije rešena.

Čelsi je ove sezone prosuo veliki broj bodova (šest remija i devet poraza), ali na pet kola do kraja i dalje ima teoretske šanse da se domogne čak i Lige šampiona.

"Ružnim" trijumfom nad Svonsijem, kakvih im je možda nedostajalo više ove sezone pošto su utakmice u kojima su igrali "prosečno" obično i gubili, došli su na 66 bodova, na dva manje od Spursa koji imaju meč manje, a na šest ispod Liverpula koji od njih ima utakmicu više - i još ih čeka međusobni okršaj. Pravo niotkuda očekuje nas zanimljiva završnica u borbi za "evropske vize".

Antonio Konte je sa Čelsijem na "Libertiju" upisao 50. pobedu u svim takmičenjima, a jedini strelac na susretu bio je Sesk Fabregas u 4. minutu.

SVONSI - ČELSI 0:1 (0:1)

Eden Azar je prošao kroz sredinu terena, predriblao nekoliko igrača i odložio loptu na desnu stranu, a odatle je Fabregas lepo šutirao i došao do svog 50. pogotka u Premijer ligi, tek drugog ove sezone, dok je prethodne, šampionske, postigao pet.

Nismo gledali sjajan meč, probudili su se "labudovi" u nastavku, u nekoliko navrata i testirali Kurtou, ali je realnost da im predstoji velika borba za opstanak sa Sautemptonom.

REZULTATI 36. KOLA:

Barnli - Brajton 0:0

Kristal Palas - Lester 5:0 (2:0)
/Zaha 17, Mekartur 38, Loftus-Čik 81, Van Anholt 84, Benteke 90p/

Hadersfild - Everton 0:2 (0:1)
/Tosun 39, Nijase 77/

Njukasl - Vest Bromvič Albion 0:1 (0:1)
/Filips 29/

Sautempton - Bornmut 2:1 (1:1)
/Tadić 25, 54 - King 45+1/

Liverpul - Stouk 0:0

Svonsi - Čelsi 0:1 (0:1)
/Fabregas 4/

u nedelju:

Vest Hem - Mančester siti 15.15
Mančester junajted - Arsenal 17.30

u ponedeljak:

Totenhem - Votford 21.00

TABELA

Mančester siti (34) 90
-------------------
Mančester junajted (34) 74
Liverpul (36) 72
Totenhem (34) 68
-------------------
Čelsi (35) 66
Arsenal (34) 57
-------------------
Barnli (36) 54
Everton (36) 48
Lester (35) 44
Njukasl (35) 41
Kristal Palas (36) 38
Votford (35) 38
Bornmut (36) 38
Brajton (35) 37
Vest Hem (34) 35
Hadersfild (35) 35
Svonsi (34) 33
-------------------
Sautempton (35) 32
Stouk (36) 30
VBA (36) 28

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar