"Нема смисла мијењати селектора два мјесеца пред СП!"

Бивши селектор фудбалске репрезентације Јапана Вахид Халилхоџић рекао је да не разуме зашто је смењен са те функције само два месеца пре Мундијала.

Фудбал 03.05.2018 | 17:00
"Нема смисла мијењати селектора два мјесеца пред СП!"
Фудбалски савез Јапана сменио је Халилхоџића почетком априла и одлуку образложио тиме да је било проблема у комуникацији и да је селектор изгубио поверење играча.

Место селектора преузео је Акира Нишино, технички директор у националном фудбалском савезу те земље.

Халилхоџић је, међутим, истакао да не постоје проблеми у комуникацији и да није било наговештаја о недостатку поверења. 

"За три године никад нисам имао проблем ни са ким. Линије за комуникацију су увек биле отворене. Имали смо одличну комуникацију", рекао је Халилхоџић. 

Он је истакао да је био у шоку када је обавештен да је смењен. 

"Ни у најгорем сну нисам могао да помислим да ово може да се деси. Био сам шокиран. Треба ми одговор, заслужујем објашњење. Не желим до одем из Јапана као нерадник, као неко ко је некомпетентан... Сменити тренера два месеца пре Светског првенства нема смисла", рекао је Халилхоџић. 

Јапан је у последњим пријатељским утакмицама одиграо нерешено с Малијем, а потом је изгубио од Украјине. 

"То су биле припремне утакмице, нисам био забринут због резултата", рекао је Халилхоџић и истакао да је на тим мечевима дао шансу млађим играчима. 

Халилхоџић је признао да је био свестан да су неки играчи били несрећни због мањег времена у игри, али је додао да је то део спорта и да се то дешава у било ком тиму. 

Ако је неко крив због недостатка комуникације, онда је Фудбалски савез Јапана, истакао је Халилхоџић. Што се тиче недостатка поверења, Халилхоџић је навео да је добио бројне поруке играча који су му рекли да је за њих био очинска фигура. 

Јапан ће на лето у Русији играти своје шесто узастопно светско првенство. Два пута за то време је прошао групу и одмах елиминисан. 

Фудбалери Јапана ће у групи на Светском првенство играти са Колумбијом, Сенегалом и Пољском. 

"Увек ћу подржавати Јапан и желим им све најбоље", рекао је Халилхоџић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар